Blåbärspaj på stormkök – perfekt för utflykten

Här är ett busenkelt och magiskt gott recept på blåbärspaj på stormkök – perfekt när du är ute i naturen och vill lyxa till det med något nygräddat! Det kräver knappt någon förberedelse alls och går snabbt att svänga ihop direkt på plats. Vi vågar lova att det här blir en riktig succé!

Rör ihop en blandning av socker, kardemumma och kanel i en burk, och ta med några tärningar smör att steka i. Sedan är det bara att svänga förbi matvarubutiken och köpa med dig en färdig smördeg och ett paket vaniljsås. Blåbären plockar du färska i skogen.

Du behöver följande

  • En rulle färdig smördeg
  • Blåbär
  • Smör att steka i
  • Strösocker/kardemumma/kanel blandning
  • Vaniljsås

Så här gör du blåbärspaj på stormkök

  • Börja med att plocka blåbären. Om du inte finns blåbär går det givetvis att ta med från frysen.
  • Rulla ut smördegen och skär i valfritt stora bitar beroende på hur stora pajer du vill göra.
  • Lägg därefter ut blåbär på degrutorna.
  • Vik över degen och kläm ihop degen med en gaffel. Det är viktigt att degen nyps ihop ordentligt i kanterna, så att pajerna håller ihop och håller blåbären på plats.
  • Smält en klick smör på stormkökets stekpanna och grädda pajerna i smöret till de är gyllenbruna. Tänk på att vara lite försiktig med värmen så att de inte bränns. Efter någon minut vänd så att pajen gräddas på båda sidor.
  • När pajerna gräddats klart, är nästa steg att vända dem i sockerblandningen med kanel och kardemumma.
  • Ringla slutligen över vaniljsås och toppa med färska blåbär, eller fyll vaniljsåsen i en skål att doppa pajerna i.

Vi köpte en smördeg från ICA, den räckte till 6 pajer (ca 4cmx8cm) + 5 minipajer som små munsbitar.

Krispigt, sött och helt oemotståndligt

Dessa små blåbärspajer fick högsta betyg av oss. Det här kan vara det godaste vi någonsin har lagat på vårt friluftskök – krispiga, söta och alldeles perfekta efter en dag ute. Det här måste du bara testa!

Variera med dina favoritbär

Pajerna blir minst lika goda med hallon, eller varför inte prova en härlig mix av hallon och blåbär för ännu mer smakvariation? Faktum är att du kan variera helt efter tycke och smak. Använd de bär du har tillgängliga, färska eller frysta. Kanske älskar du vinbär, björnbär eller varför inte äppelbitar? Det fina med detta recept är att det är så enkelt att anpassa efter vad naturen (eller frysen) bjuder på.

Testa även denna goda blåbärsbakelse

Vill du baka något hemma med blåbär kan du prova våra goda blåbärsbakelser.

5 3 Röster
Inläggsbetyg
baka med blåbär, blåbär, blåbärspaj, efterrätt stormkök, stormkök, trangia, uterecept
Föregående inlägg
Familjevandring Slåttdalsskrevan i Skuleskogen
Nästa inlägg
Kolasnittar med smak av äppelpaj
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

0 Kommentarer
äldsta
senaste poppuläraste
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x