Detta är en enkel efterrätt på stormkök. Kanelrullar av toastbröd med kanelbullefyllning som doppas i en mjölk och ägg blandning innan de steks i smör. Det kräver lite plats i packningen och är färskvaror så inget att göra på en längre tur, men perfekt om man taktältar eller ska ut på en kortare utflykt.
Recept efterrätt på stormkök
Kaneltoastrullar
8-10 toastmackor
smör att steka i
Fyllning;
100g smör
2 msk farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Doppa i innan stekning;
2 ägg
0,6 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
Rulla i;
1 dl strösocker
1 msk kanel
Förbered fyllningen hemma genom att blanda ihop ingredienserna med en gaffel. Blanda ihop ägg, mjölk och vaniljsocker och häll i en burk lagom stor att vända rullarna i. Ta med ytterligare en burk med kanel och socker blandning, gärna så stor att de steka rullarna kan vändas direkt i burken.
Skär av kanterna på toastmackorna, och kavla ut så att de blir riktigt platta. Vi hade ingen kavel med oss ut, men använde en termos, det gick bra det med. Bred fyllningen på de platta toastskivorna, och rulla ihop så tight det går. Vänd rullarna i äggblandningen och stek dem sedan i smör på stormköket. När de fått en fin gyllene färg så vänd dem i kanel och socker blandningen.




Barnen tyckte att det var kul att hjälpa till, så involvera dem gärna. De gav kanelrulle toasten bra betyg och önskade att vi hade gjort fler än en var. Vill du göra det extra lyxigt (kladdigt och gott) kan man ta med en tetra med vaniljsås att doppa rullarna i.

Här är fler blogginlägg med efterrätt på stormkök;




