Att grilla pinnbröd är en klassiker från barndomen. Något av det enklaste att ta med sig ut och ofta väldigt uppskattat, framförallt hos barnen. Genom att addera riven ost och oregano lyfter smakerna. Vi brukar förbereda degen hemma och rulla den till portions stora bollar och ta med i en burk. På det sättet blir det minsta möjliga kladd när man väl är ute.


Recept;
(ca 8st)
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl riven ost
oregano efter smak
2 dl vatten
Blanda alla ingredienser i en skål och jobba ihop till en deg. Dela upp i 8st bollar och lägg i en burk för att ta med ut.
Elda så att ni får ihop en fin glödbädd att grilla pinnbröden på. Rulla ut varje boll till en avlång degslinga och vira den runt toppen på ett grillpinne/spett. Snurra på pinnbrödet över glöden så att det får en jämn färg. När pinnbrödet lossnar från pinnen när du försiktigt vrider på det är det klart.
För extra smak kan man bre på lite smör på pinnbrödet, eller om man vill ha med lite vitlökssås att doppa i. Pinnbröden kan också bli ett gott tillbehör till en varm soppa. För barn som inte gillar det där lilla extra, kan man såklart utesluta både ost och oregano. Då kan pinnbröden penslas med smör och doppas i strösocker, som en efterrätt eller fika.


Hoppas att detta inspirerar dig till att ta dig ut i naturen för att grilla pinnbröd!
I bakgrunden ses en en grotta med flera rum att undersöka med pannlampa. Precis lagom spännande för barn att utforska. Blir du nyfiken på utflyktsmålet, Varggrottan, hittar du ett blogginlägg om det här.



