I dag 47 dagar innan påsk infaller fettisdagen, vilket innebär att tisdagen som den infaller likt påsken varierar varje år. Som tidigast kan den infalla den 3 februari och som senast 9 mars. En sak är i alla fall säker, detta är dagen då det äts semlor i alla möjliga storlekar och former. 

I år testar vi en friluftslivsversion av semlan – “semelskarabbelucker”. Supergott, perfekt att förbereda hemma och ta med och göra en festlig liten tisdagsutflykt till skogen tillsammans med barnen. Vi garanterar att det kommer att bli succé!

Vårt tips är att förbereda skrabbelucksmeten och tillbehören hemma så att det bara är att tända en eld, steka skrabbeluckerna och göra iordning dem i skogen.

Detta behöver du

Ved
En stekpanna/muurikka att steka skrabbeluckerna på.
En stekspade
Smör att steka skrabbeluckerna i.
Skrabbelucksmet (se recept nedanför bilderna)
Mandelmassa
Vispad grädde
Florsocker

Såhär gör du skrabbelucksemlor

Detta recept hittade vi på https://fredriksfika.allas.se

Ingredienser:
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk nymalen kardemumma
1 krm salt
2 ägg
1,5 dl mjölk
1 krm salt
+ smör till stekning

Till servering:
3 dl vispgrädde (+lite till mandelmassan)
200 g mandelmassa. Riv mandelmassan fint och blanda i lite nystött kardemumma och en skvätt grädde)

Gör så här:
1. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt i en bunke.
2. Tillsätt äggen och mjölken och rör till en slät smet.
3. Värm stekpannan till medelvarm, inte för het så att de bränns. Stek skrabbeluckerna cirka 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg.
4. Låt skrabbelucken svalna.
5. Riv mandelmassan fint, blanda lite nystött kardemumma och en skvätt vispgrädde och blanda om till en krämig massa.
6. Vispa grädden fluffig.
7. Lägg lite mandelmassa på skrabbelucken, spritsa grädde, pudra med florsocker.

, , , ,
Föregående inlägg
Vinnaren i instagramtävlingen är…..!
Nästa inlägg
Marsutmaningen – bestig en topp tillsammans.

Skriv en kommentar

avatar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Prenumerera  
Meddela om
Meny