Nyår i Edsåsdalen!

Vilket år vi har haft, 2018 är troligtvis det bästa året hittills (vi planerar att innan årets slut att göra en lite ”årskrönika” över vårt år och våra äventyr, resor, upplevelser och bästa minnen från året). Och vad passar då bättre än att också avsluta 2018 på bästa tänkbara vis – med en skidresa till fjällen!

En liten och gemytlig skidanläggning

Vi letade efter en liten, gemytlig och familjevänlig anläggning med lugn och fridfull atmosfär där vi i lugnt och ro kunde fira in 2019 tillsammans, åka skidor och bara umgås och ha det skönt. Vi hittade då Edsåsdalen, som ligger ca 20 minuters bilfärd söder om Åre i Jämtland och tyckte att det såg perfekt ut. Vi föräldrar har tidigare bott några år i Östersund och har åkt en hel del skidor i och kring Åre, men vi har aldrig besökt Edsåsdalen så det känns spännande att få upptäcka en ny liten skidort.

Så nu är det bokat och klart, och vi kommer att fira nyår i fjällen och dessutom passa på att få en hel vecka med förhoppningsvis härlig skidåkning både utför pisterna och i längdspåren. Anläggningen är som sagt ganska liten (5 liftar och 11 nedfarter) men ser ut att vara en familjedröm – perfekt för barnfamiljer. Kopplat till Edsåsdalen finns det också ca 10 mil längdspår så givetvis måste längdskidorna också få följa med.

Boende med halvpension är lyx för småbarnsfamiljer som oss!

Vi kommer att bo i en lägenhet på Köjagården med halvpension. Det känns lyxigt att få vakna och gå ner för att äta frukostbuffé. Att inte behöva planera för all mat för hela veckan utan att efter en härlig skiddag kunna sätta sig vid ett dukat bord och äta en god middag som enligt hemsidan tillagas på ekologiska och kravmärkta råvaror från närområdet (visst låter det lyxigt!) känns också väldigt lyxigt för en småbarnsfamilj och ofta stressar för att få vardagspusslet att gå ihop.

Närheten till Åre känns också perfekt, skulle det bli väldigt kallt någon dag så att man inte vill åka skidor så kan man göra en utflykt till Åre för att bada eller bara gå i lite butiker och fika. Ett gott besök på Åre Chokladfabrik och givetvis också ett besök på Lundhags Fabriksbutik känns också som två måsten när vi är där uppe. Så nu håller vi bara tummarna för att vintern ska hinna komma på riktigt och att det ska komma riktigt mycket snö före jul så att vi får den där fantastiska inramningen som det kan vara i fjällen den tiden på året.

Givetvis kommer vi att skriva mer om vårt besök i Edsåsdalen här på bloggen och via våra sociala medier när vi väl är på plats så att ni får veta vad det är för ställe, och uppleva miljön, aktiviteter, skidåkningen m.m. tillsammans med oss.

 

0 0 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
Checklista vinterkläder
Nästa inlägg
Resa långt med små barn
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x