Samla familjeäventyr

Samla familjeäventyr tillsammans med oss!

Som vi ser det så behöver man inte vara en extrem outdoor- och äventyrsfamilj för att ha ett aktivt familjeliv och kalla sig en aktiv familj. Det handlar som vi ser på det mer om att göra saker tillsammans som familj, och att hitta de där små äventyren i vardagen. Med aktivtfamiljeliv.se så hoppas vi att kunna inspirera fler familjer att vara aktiva och samtidigt dela med oss av våra tips, tankar och idéer.

Vi vill nu tillsammans med er inspirera och tipsa andra barnfamiljer om härliga, spännande och aktiva utomhusäventyr och aktiviteter att göra tillsammans som barnfamilj. Vi har därför skapat kampanjen ”samla familjeäventyr”.

Tanken är att vi tillsammans ska lägga upp härliga och inspirerande bilder på instagram när vi är ute och gör roliga saker i naturen. Det behöver inte vara någonting speciellt utan saker som du tycker om att göra tillsammans med dina barn – de där små vardagsäventyren (men givetvis också om du är ute på större äventyr tillsammans med familjen). Genom att tagga dina bilder med #samlafamiljeäventyr så hjälps vi sedan åt med att skapa ett stor inspirationsbibliotek för varandra.

Vår krysslista

Vi på aktivtfamiljeliv har tagit fram en krysslista för att motivera och inspirera till ett aktivt familjeliv. Ladda ner den, skriv ut den och sätt den på kylskåpet hemma och använd den som en lista för att tillsammans med din familj planera och genomföra små och stora äventyr tillsammans.

På krysslistan finns det 100 rutor att kryssa i. Tanken är inte att du ska känna dig tvungen att kryssa i alla rutor och att listan ska skapa stress och press. Låt istället listan motivera dig och din familj till utomhusaktiviteter och se den som en rolig sak att fyra i tillsammans med dina barn och se hur många rutor ni lyckas fylla. Några rutor har redan fyllts i med förslag på aktiviteter, resterande rutor bestämmer du själv tillsammans med din familj vad ni ska hitta på. Givetvis kan man göra samma äventyr flera gånger – det viktiga är ju att göra saker tillsammans.

För varje aktivitet som du gör tillsammans med din familj så kryssar du för en ruta och ser hur många familjeäventyr du kan få ihop. Vi vill att denna lista ska fungera som inspiration och ge dig idéer och motivation till att komma ut i naturen och göra saker tillsammans med din familj.

Du kan enkelt ladda ner vår krysslista som PDF-fil på knappen här nedanför. Högerklicka på knappen och välj var du vill spara filen.

Dela med dig av dina äventyr på Instagram

Tagga gärna dina bilder med #samlafamiljeäventyr på instagram och hjälpa oss att inspirera andra barnfamiljer till ett aktivt familjeliv.

Såhär gör du för att samla familjeäventyr tillsammans med oss

  1. Ladda ner vår krysslista, skriv ut den och sätt upp den på en plats där alla i familjen kan se den.
  2. Planera tillsammans med familjen aktiviteter och äventyr.
  3. Genomför era familjeäventyr (stora som små).
  4. Ta bilder och dela dem på instagram med #samlafamiljeäventyr (givetvis är detta frivilligt).
  5. Kryssa i någon av rutorna, antingen någon av de redan ifyllda äventyren eller de äventyr som ni själva bestämmer aktiviteterna för.
  6. Tipsa vänner och bekanta och låt oss tillsammans hjälpas åt med att inspirera och tipsa varandra! Nedanstående bild får du gärna spara och använda på Instagram och Facebook för att tipsa andra:

 

 

Lycka till – See you outdoors!