Skidåkning i Kungsberget

Vecka 2 2020 spenderade vi en långhelg på, för oss, en ny skidort. Strax utanför Sandviken, inte så långt från Gävle ligger Kungsberget, en medelstor skidanläggning för dig som inte vill åka så långt som till fjällen. Vi blev positivt överraskade på utbudet av pister och övriga aktiviteter och faciliteter runtom. Och perfekt att inte ha mer än en och en halv timmas körning hemifrån (Edsbyn där vi bor). Här kommer en liten bild av vår upplevelse av Kungsberget.

Fint och pistnära boende

Vi bodde i en kanonfin lägenhet och det vi framförallt uppskattade var läget, att bo nära backen. Att snabbt ta sig in och ut, och kunna ta en paus när små ben inte orkar längre. Att ha en enkel logistik är verkligen skönt när man är på skidsemester som småbarnsfamilj. Vi noterade att nästan alla boendena runtom backen låg väldigt bra till. Skönt att kunna komma in i värmen och ta en paus, och att kunna laga maten inne i lägenheten.

Anpassat för barnfamiljer

Något som vi verkligen uppskattade var att det märktes att de tänkt mycket på barnfamiljer. Det fanns gott om pister och områden för barn och ungdomar, både för de riktigt små och de lite större som vill ha mer utmaningar i skidåkningen. Det var också gott om aktiviteter för barnen som Björnbuse slalom, barnens afterski, Nintendo banan. På restaurangen där vi åt en av kvällarna fanns en meny anpassad för barnen till rimligt pris och underhållning både i form av lekrum och spelkonsol att låna till bordet.

Det barnen uppskattade allra mest variationen av pister, allt från ett lekvänliga Björnbuseland med skidkarusell, parker med hopp och boxar, till brantare pister med mer utmanande åkning. Och som familj gillade vi att kunna åka 8-stolsliften upp tillsammans och att därifrån också kunna åka ner tillsammans. Det fanns flera gröna och blå pister som gick från toppen.

Området är också lagom stort för att barn som börjar bli lite större och självständiga att utan problem kan hitta själva. Där är vi inte riktigt än, men till nästa säsong kommer vi definitivt vara där, och då är denna storlek på skidområde perfekt.

Till Kungsbergets nackdel är deras geografiska läge, en mild vinter när det är svårt att spruta konstsnö så blir det onekligen så att snömängden är begränsad. När vi var där hade de inte möjlighet att ha riktigt alla nedfarter öppna. Är man van vid fjällmiljö, så är inte utsikten kanske inte lika spektakulär.

Tyvärr hade vi lite otur med snöläget de dagar vi var där. Vintern 19/20 har ju som bekant varit minst sagt knepigt när det kommer till vädret. Men trots lite knappt om snö och flera plusgrader så hade vi tur med solsken och att underlaget i backarna ändå var skapligt. Under vår vistelse där gästbloggade vi på Kungsbergets sida, här kan du läsa mer från våra dagar där!

0 0 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
Tipspromenad med facit
Nästa inlägg
Vinterkläder för barn
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x