Världsbokdagen

Idag är det världsboksdagen, då tänkte vi att det passar med ett gäng snabba boktips i bloggen.

”På Världsbokdagen den 23 april uppmärksammar Unesco böckers, författares och upphovsrättens betydelse för att sprida idéer och kunskap och för att bidra till förståelse och tolerans mellan människor. Böcker är ett av våra allra mest effektiva verktyg för att arbeta för fattigdomsbekämpning och fredsbyggande, och målet med Världsbokdagen är att uppmuntra författare och kämpa mot analfabetism.”

Här är våra bästa boktips just nu!

Bildresultat för skyrunner emelie forsbergInspireras till rörelseglädje;
SkyrunnerEmelie Forsberg
Jag gillar Emelies sunda inställning till sin träning och livsstil. När träningen handlar om livsglädje och inte prestation. Känner igen mig själv på så många sätt även om min löpning är på en helt annan nivå. Många härliga löparbilder som får en att fundera på att säga upp sig för att inte göra annat än att springa trail. Inspirerande!

Bildresultat för upptäck ditt barns kärleksspråkBarnuppfostran;
Upptäck ditt barns kärleksspråk
Gary Chapman
Kärlekens fem språk var lite av en ögonöppnare i vår egen relation och har hjälpt oss förstå varandra och att kommunicera tydligare. Och nu känns det viktigt att hitta rätt väg att visa våra barn att vi älskar dem så att de faktiskt känner sig älskade! Verkligen läsvärd och konkret!

Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga : Bakning och känslor genom naturenBildresultat för my feldt bokBåde för ögat, sinnet och magen;
Blåbärssnår, Äppelskrutt, Rabarberskugga
My Feldt
Boken är ännu inte släppt men kommer ut vilken dag som helst. My är ett riktigt energiknippe full med livslust, kärlek till naturen och driver ett litet bageri. Bilderna i boken är tagna av Linda Lomelino och kombinationen My och Linda kommer ge bilder i allra allra finaste klass. Jag längtas att få hem mitt förbetsällda ex!!!!

Bildresultat för green kitchen at homeMer vegetariskt;
Green Kitchen Stories at Home
 David Frenkiel & Luise Windahl
En fräsch och modern guide för oss som försöker äta mer grönt i vardagen. Otroligt fina bilder som gör att man vill spendera hela dagar i köket.

Bildresultat för bok food pharmacy

För tarmfloran och en piggare vardag;
Food pharmacy
Lina Nertby Aurell , Mia Clase
Vårt immunförsvar sitter till allra största del i magen. Läs om hur äter för att stärka din tarmflora och för att kroppen ska må så bra som möjligt!

Bildresultat för mammaroll och snippkontroll

Mammaroll och snippkontrollMia Fernando & Louise Winblad
Boken som lyfter kvinnohälsa efter förlossning och jag önskar fanns när jag fick mitt första barn. Boken är faktaspäckad, men tack vare en snygg layout och roliga illustrationer, mycket lättläst.

Bildresultat för hjärnstark

Bildresultat för go recreate

Bildresultat för hur jag lärde mig förstå världen

På läslistan; (Dit vi inte ännu kommit men önskar få tid att läsa!)

HjärnstarkAnders Hansen
Beskriver hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet. Den bästa hjärngympan du kan ge dig själv är motion, det resulterar i mer stresstålighet, att du mår bättre, förbättrar minnet, ökar kreativiteten och vår intelligens. Hur kan man INTE läsa denna bok. Det står överst på min läslista!
Omgiven av idioterThomas Erikson
Den här boken har jag hört flera personer oberoende av varandra prata gott om. Ger en inblick hur olika personligheter fungerar och hur vi kan förstå andra.
God natt sagor för rebelltjejer Elena Favilli, Francesca Cavallo
Go recreate, Linnea Larsson
En smart bok om hur man syr barnkläder av sina gamla kläder. Jag gillar tänket med att återbruka och att modellerna är uppdaterade och i modernt snitt. Inga super avancerade mönster utan sånt som de flesta klarar av om man sytt lite på en symaskin. Jag måste bara se till att trolla fram lite mer tid så jag kan sitta ner vid min symaskin.
Hur jag lärde mig förstå världenHans Rosling
Folkbildningens stora förebild och Sveriges mest folkkäre forskare. Den här boken känns som något ALLA som tillhör vårt samhälle borde läsa för att få en sann (faktabaserad) och medmäsklig uppfattning om vår värld.

Vad står på din läslista, och vad är dina bästa boktips?

0 0 Röster
Inläggsbetyg
böcker, bok, boktips, lästips, världsbokdagen
Föregående inlägg
Starta en surdeg
Nästa inlägg
Film från Tännäskröket
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x