Veckans räventyr – Vårflod i skogen

Helgen har varit fylld med lite allt och inget och det känns på många sätt som tiden bara sprungit iväg. Men på söndag eftermiddag hittade vi lite tid medan storasyster var på lekdejt hos en kompis att ta oss ut en sväng i skogen. Inte längre bort än 10 minuter med bilen. Vi stannade till vid vägkanten och traskade 20 meter in i skogen och det kändes som att vi hamnade mitt i en saga, så otroligt vackert.

De har tömt magasinen i Voxnan, den å som rinner genom vår lilla by, för att förbereda för när allt vatten från snösmältningen i fjällen kommer neråt. Just nu märker vi därför av högt vattenstånd på många ställen runt omkring oss. Här hade vattnet letat sig ut i en skogsdunge med granar. Och visst är det fantastiskt vackert. Spegelreflektionen i vattnet tillsammans med ljuset som letar sig in från andra sidan dungen.

Egentligen hade vi bara tänkt stanna till, på vägen till utflyktsmålet, för att jag ville ta en bild. Jag hade sett den vattenfyllda dungen från vägen när vi var och sprang tidigare i veckan och anade att det skulle vara fint där nere. Skogen i kombination med vattnet gjorde det så inbjudande till lek att vi blev kvar. Naturen är verkligen världens bästa lekpark.

Vi balanserade på stockar och spanade efter grodor i vattnet nedanför.

Grabbarna plaskade med pinnar i vattnet och kastade kottar under förtjusta skratt

äventyr

Nisse och Hubbe på en stubbe

hyber

Träna balansen på en stock

rörelseglädje

Såklart lillebror vill göra lika

utflykt

Ju mer det plaskar och skvätter desto bättre!

äventyr

Drömmigt vackert, vi älskar naturen. Det gör Hubbe med!

hyber

räventyr

Hej hej, här är vi!

aktivtfamiljeliv

 

0 0 Röster
Inläggsbetyg
aktivt familjeliv, äventyr, barn i naturen, friluftsföräldrar, funktionskläder, hyber, isbjörn of sweden, räventyr, rörelseglädje, skog, skogen, utebarn
Föregående inlägg
Rabarberkaka
Nästa inlägg
Helgens räventyr med tältning och klättring
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x