Årets första skogsutflykt

Idag har vi varit på årets första utflykt i skogen. Efter en minst sagt snörik vinter är det äntligen möjligt att börja ta sig ut i skogen igen. Det har vi längtat efter! Snön har trots allt smält med en väldig fart den senaste veckan och gjort det möjligt att komma ut tidigare än vi vågat hoppats på.

Det är långt ifrån snöfritt i skogen, men det går ändå att ta sig ut på några få ställen. Vi fick göra tre försök innan vi lyckades. På vägen till det första stället vi tänkt åka till fick vi vända där det på vägen blivit en flera dm djup å som forsade rakt över grusvägen. Utflyktsmålet vi hade i reserv kunde vi inte heller nå eftersom sista vägen dit inte varit skottad i vinter och fortfarande låg under flera dm snö. Istället valde vi en alternativ väg och parkerade på en vändplan där vi utgick ifrån. Men vi fick ändå en härlig förmiddag i skogen.

Vi gick på upptäcktsfärd längs med ett skogstraktorspår. Klättrade på stora stenar, kryssade oss fram mellan snöfläckarna och de många högarna med älgbajs. Det var inte bara vi som nöjt av dagens finväder, vi fick syn på en liten huggorm som låg och hade det skönt i vårsolen. Stina samlade pinnar att bygga sig en sittplats av.

barn i skogen

Vi hittade en världsfin stubbe med en krans av blåbärsris. Perfekt att stoppa ner en glad 1,5 åring i.

äventyr

Barnen lekte vid en vattenpöl som bildats över en skogstraktorspårsväg. Vi spanade efter två grodor som simmade i pölen, Christian högg till en båt av ett vedträ som barnen skjutsade fram och tillbaka över pölen. Såklart hade de båda två klivit i innan det var klart. Tur att det var riktigt skönt i solen så att de kunna sitta med bara fötter i solen medan vi åt.

isbjörn

Att grilla korv måste vara den ett av de smidigaste utflyktstipsen och som också innefattar utelunch. Det behövs inget större mål än att åka ut och grilla korv. Och sällan smakar väl krov i bröd så gott som när man grillar den ute över öppen eld. Här fanns ingen eldstad, men en ring med stenar på grusplanen går lika bra. Efter korven grillade vi pinnbröd, en favorit hos barnen. Receptet hittar du längre ner i inlägget.

Såklart fick även Hubbe följa med! Han trivdes gott i ryggsäcken bak på Hildings rygg där han kunde sitta kika på djur och annat spännande i skogen. Dagens bästa var att få vara med och grilla pinnbröd.

hyber

Efter maten hittade vi på en hoppa i ringar lek där alla fick vara hitta på rörelser att göra i respektive ring. Kul tyckte barnen! Bra sätt att uppmuntra rörelseglädje och att träna motoriken. Och när barnen gillar när vi vuxna också är med och ger oss hän i leken.

Recept pinnbröd;

(Satsen räcker till ungefär 10 pinnbröd.)

5dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl riven ost
2 tsk oregano (kan uteslutas för petiga små magar)
2 dl vatten

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan vattnet. Arbeta ihop till en deg.
Ett tips är att rulla bollar i lagom storlek, stoppa i en burk och de är färdiga att rullas ut till längder och snurras runt en grillpinne. Då blir det mindre kladd och man undviker att alla smutsiga fingrar är i en och samma deg.

Grilla en stund över glöd, snurra för att grädda runtom.
Bred lite smör på det varma brödet.

0 0 Röster
Inläggsbetyg
barn i naturen, friluftsliv, grilla korv, isbjörn, natur, pinnbröd, skog, skogen, utebarn, utflykt
Föregående inlägg
Vi har fått besök!
Nästa inlägg
Starta en surdeg
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x