Collins Beach

Det finns så oändligt många stränder att utforska här i trakterna kring Manly och Northern Beaches, både stora och små. Under våra veckor här i Australien har vi hunnit besöka flera olika stränder men trots det så hittar vi hela tiden nya. I samband med att vi skrev inlägget om ”Två härliga stränder längst med Fairlight Walk” så fick vi också tips om ytterligare ett par stränder kring Manly av en småbarnsmamma som flyttat hit från Sverige för ett antal år sedan.

En av stränderna hon tipsade om var Collins Flat Beach. Vi kollade upp stranden på google.com och konstaterade att den såg härlig ut och att den dessutom låg på promenadavstånd från hamnen i Manly dit vi enkelt tar oss med bussen från huset där vi bor.

Så vi tog bussen till Manly och promenerade sedan från hamnen i Manly ut mot Collins Flat Beach. Längst vägen passerade vi även Little Manly Beach som är en annan kanonstrand för småbarnsfamiljer med lite yngre barn och som dessutom har tillgång till toaletter och en liten kiosk där man kan köpa enklare mat och fika.

Men vi fortsatte vår promenad och kom tillslut fram till en vik omgiven av branta klippor och längst inne i viken såg vi dagens utflyktsmål, Collins Flat Beach. Vägen tog slut och ersattes av en promenadstig som blev mindre och mindre och slutligen bestod av stentrappor ner mot stranden. Vi hade hört att det inte gick att ha med någon barnvagn till stranden men trots det lyckades vi få med oss vår Thule Chariot hela vägen även om vi fick bära den sista biten.


Väl framme på stranden utforskade vi den lite närmare. Collins Flat Beach ligger väldigt vackert längst inne i en vik, omgiven av skog och branta klippor och med en härlig vy. Stranden är ett populärt utflyktsmål för de som bor i trakterna och passar utmärkt för en mysig picknick eller liknade. Vid stranden finns även ett litet vattenfall och flera spännande stenar, klippor m.m. att klättra på. Stranden är långgrund, ligger bra skyddad för vind, vågor och strömmar vilket är bra om man har mindre barn som vill bada. Träden som omger stranden erbjuder dessutom flera bra platser med skugga vilket alltid är bra för småbarnsfamiljer som behöver en paus i skuggan.

Det finns även en klippa som är populär att hoppa ifrån som stupar några meter rakt ner i vattnet för den som vågar. Däremot finns det inte tillgång till toaletter eller liknande vilket helt klart är en nackdel för småbarnsfamiljer.

När vi kom till stranden var den helt tom och barnen sprang runt och utforskade stranden, letade snäckor och ville givetvis direkt hoppa i vattnet och bada.


Vi utforskade även klipporna som så vackert ramar in Collins Flat Beach lite närmare vilket barnen tyckte var roligt och spännande. De älskar att få klättra runt på stenar och klippor och utforska nya platser. Även Nils som under vår tid här i Australien har utvecklats mycket motoriskt och blivit en liten klätterapa älskar att klättra runt blad stenar och klippor (givetvis med viss hjälp från oss föräldrar).Efter att ha haft en riktigt härlig dag på Collins Flat Beach var det så dags att bege sig hem igen. Vågen hem tog vi förbi Little Manly Point som är en vackert belägen park och utsiktsplats mellan Liten Manly Beach och Collins Beach och som i sig själv är värt ett besök. Från Little Manly Point får man en otroligt vacker utsikt in mot Sydney och här finns även möjlighet att grilla, flera bord att sitta och äta vid, toaletter och en fin lekplats.
Sedan återstod bara promenaden tillbaka till hamnen i Manly för att ta bussen hem. Vi är väldigt tacksamma för tipset som vi fick om Collins Flat Beach som vi verkligen tycker är värd ett besök om du har vägarna förbi Manly. Det känns inte som den strand dit turister letar sig utan snarare som en lite undangömd pärla dit de som bor i trakten letar sig på helgerna.

0 0 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
Halvtidsrapport 100km i mars
Nästa inlägg
En fredag i Manly
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x