En fredag i Manly

De senaste dagarna har vädret varit ostadigt med regnskurar. Det har inte alls varit något vara på stranden väder, och tyvärr har det även blåst ganska mycket vilket gjort det lite besvärligt att vara där även om det inte varit så kallt. Men vi har ändå gjort någon tur ner till Curl Curl och barnen har badat i poolen. Idag bestämde vi oss för att ta en tur med bussen in till Manly. Vi packade badkläderna och hoppades att det skulle klarna upp efter lunch så vi kunde bada under eftermiddagen en sista gång vid Shelly Beach, så blev det tyvärr inte, men vi har haft en riktigt bra dag ändå.

Vi började med att göra stan eftersom vi hade lite små ärenden att uträtta. Vi skulle köpa vaniljsocker, eftersom vi bakat slut på Inas (Christians syster). Vaniljsocker är tydligen något som är typiskt svenskt. Det finns bara att få tag i på Fika Swedish Kitchen här i närheten. Ett café med svenskt fika som semla, kanelbullar och de serverar även köttbullar och håller kurser i svenska emellan åt. Ett ställe som är riktigt poppis, inte bara bland svenskarna här nere. Mysigt ställe, helt klart värt ett besök om man är i Manly.

Vi skulle även hitta någon souvenir och lite presenter som vi ville ta med oss hem. Men något litet eftersom vi helt klart kommer att ha lite tight om plats i packningen. Souvenirbutiken var en höjdare, Stina ville köpa precis allt, Nils och Hilding hittade en fin lekhörna och vi vuxna var imponerade av det breda och fina utbudet. Så efter mycket funderade och dividerande var alla till slut nöjda och vi kunde fortsätta. Inne på en av butikerna med kläder hittade barnen ett akvarium med clownfiskar, som i ’Hitta Nemo’ och även fisken som heter Doris i samma film. Mycket nöjda barn, och vi föräldrar fick någon minut att kika utan att springa efter Nils.

Eftersom vi inte hade några speciella planer tog vi dagen som den kom. Barnen fick vara med och bestämma och ville gärna köpa banana bread. Så det gjorde vi. Rostat med smör, gott!

Barnen ville också leka på lekplatsen som ligger på huvudgatan så det fick de, tidigare har vi oftast varit på väg någon annanstans och inte tagit oss tiden att stanna till. Men idag hade vi inget att passa så till barnens stora lycka hade vi tid att stanna så att de fick leka en bra stund. Så uppskattat! Jag förundras gång på gång hur det lilla för barnen ofta är det stora, det som de kommer ihåg från dagen och som de gillar bäst.

Det blev också ett snabbt besök på Manly Long Board Co, tips för dig som vill ha ett schysst plagg med dig hem.

Sedan gick vi ner till hamnen för att äta vår lunch. Det blåste ordentligt vid Manly Beach så därför var det lugnt och skönt på andra sidan nere i hamnen. Lagom till att vi ätit klart kom flera skolklasser för att ha idrott nere vid havet, en klass paddlade kajaker, en annan fick segla optimistjollar och en tredje paddle boards. Mycket spännande tyckte barnen; ’Snälla kan vi stanna och titta på!!’ Det gjorde vi såklart. Och rätt var det var dök en liten pingvin upp för att kika på vad det för livad tillställning vid hamnen idag. Ett jubel utbröt bland skoleleverna när de fick syn på den lilla pingvinen. Tyvärr var det bara jag och ingen av barnen som hann se den. De som letat och letat varje gång vi varit vid hamnen.

Utan vinden var det ändå ganska varmt idag, och barnen blev badsugna. Så vi stannade en stund på stranden, byggde lite i sanden, samlade på snäckor. Och turades om att jaga efter Nils som hellre gick i trapporna och sprang på bryggorna. När jag och Nils lutade oss ut över kanten på bryggan för att kika efter fiskar nere i vattnet, sa det plopp och jag såg hur mina nyinköpta solglasögon seglade som i slow motion ner mot botten. Typiskt! (Det är inte första gången på den här resan jag har sullat (edsbymål för att vara slarvig) med solglasögonen. Jag har även lyckats tappa ner dem i en toalett när jag skulle torka Hilding, det var alltså inte bara vatten däri, och i en rulltrappa ner vid sidan om så att jag fick be en kille i personalen med långa armar om hjälpa att fiska upp dem.) Den här gången räddades jag som tur var av min man, han bytte snällt om och dök ner efter solglasögonen. Tur att det är så klart vatten överallt så att det inte var något problem att se vart de tog vägen. Tack älskling för det!

Efter att barnen badat tog vi bussen hem till Freshwater igen. Ikväll har vi påbörjat packningen och barnen har börjat räkna ner dagarna till hemresa. På tisdag nästa vecka bär det av hemmet Edsbyn igen. Och även om det är lite trist att dessa två månader snart är till ända så tycker vi att det ska bli riktigt skönt att få komma hem.

5 1 Röst
Inläggsbetyg
australien, familj, manly, resa med barn, semester
Föregående inlägg
Collins Beach
Nästa inlägg
Watsons Bay
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x