Dagens utflykt

Hej på er där hemma i Sverige,

Så roligt att få hälsningar och höra att ni är ett litet gäng som följer oss via bloggen och på Instagram.

Idag tog vi bussen in till Manly med målet att hinna med lite shopping, lek på lekplats (som barnen spanat in sedan länge) och att vara på stranden. Stina behövde ytterligare ett ombyte med badkläder med lång ärm och något svalare att ha på huvudet än den svarta keps vi hade med oss hemifrån.

Eftersom ingen av barnen är speciellt roade av att gå i butiker, så gjorde vi den delen först. Många butiker senare hittade vi tillslut både badkläder och en hatt åt Stina. Barnen levde rövare på mer än ett ställe men svettigast var nog när larmet började tjuta när Christian gick ut med vagnen ur butiken, där hade nämligen Hilding lagt ett par shorts jag hade tänkt köpa. Själv stod jag på butikens övervåning och undrade vart shortsen tagit vägen. Mest uppskattat hos barnen var en vägg full med delar av surfbrädor, ett akvarium med fiskar och att snurra på hjulen på ett ställ fullt med longboards, speciellt de som lyste blått när de snurrade. Det var till och med så fint att Stina ville låna mobilen för att ta en bild 🙂

Nöjd tjej efter dagens shopping blickar ut över Freshwater Beach

Innan vi tog sikte på stranden och lekplatsen behövde vi fylla på med mat. Varken jag, Elin, eller Stina är så trevliga att umgås med om vi inte får äta regelbundet. Vi tog ett säkert kort, hamburgare, som alla barnen gillar. Det gick hem!

Lekplats med helt okej utsikt.

Manly Beach ligger ca 4km, 10 minuters bussresa, hemifrån oss. En 1,5 km lång strand med tillhörande strandpromenad. Ovanför, längs med stranden finns gräsytor med möjlighet till skugga, bord att äta vid, 2 lekplatser, flera ’surf club’ hus med dusch och toalett och gott om bänkar att sitta på.

Tanken var att spendera resten av dagen på stranden men eftersom det var mycket farliga strömmar i vattnet idag var det klurigt att hitta någonstans att bada med barnen, när vi promenerat mot den lugnare änden av strand var det istället fullt med ’blue fish’ maneter med långa trådar som bränner hemskt. Så vi bestämde oss för att promenera vidare till nästa strand, över kullen, Freshwater. Här hade vi en riktigt härligt eftermiddag!

0 0 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
Gör det själv, jeans blir till shorts
Nästa inlägg
Semla för hela slanten
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Kommentarer
äldsta
senaste poppuläraste
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
Anette Lidskog
Anette Lidskog
6 år sedan

Så underbart ni ser ut att ha det, härligt att se att ni mår så gott!! Lite avis blir man allt, just nu är det snöblask här hemma hos oss. Håll er ifrån strömmar och farliga maneter, vi vill ha hem er helskinnade.
Massor av kramar ?❤️

2
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x