En snöig dag i Edsbybacken

För ett par veckor sedan trodde vi att vintern höll på att ta slut, det var varmt, regnade och blåste och nästan all snö smälte bort. Men den senaste veckan har det fyllt på med snö igen till vår stora lycka. För den bästa delen av vintern är ju vårvintern, den femte årstiden, och den vill man ju inte bli blåst på. Och vi är inte riktigt mätta på vintern än utan vi tänker njuta av vinter, snö, skidåkning, pulkaåkning, snökojor m.m. ett tag till innan det är dags att plocka undan vintern.

Idag hade väderprognoserna förutspått snö, snö och ännu mera snö. Så vi kunde inte hålla oss utan efter frukosten hoppade vi i underställen, packade en ryggsäck med lite korv och bröd och åkte till vår hemmabacke (4 minuter bort) Edsbybacken för att njuta av härlig skidåkning. Och vilken dag vi fick!

Takboxen är alltid packad, bara att plocka ur skidorna och köra!

Den som följer oss på instagram vet att vi många gånger har skrivit om hur lyckligt lottade vi känner oss över att ha en slalombacke på hemmaplan. Och visst är det fantastiskt att bara kunna sätta sig i bilen och köra ett par minuter för att sedan komma till en slalombacke som har väldigt fina pister som är perfekt för barnfamiljer och som dessutom inte har någon liftkö. Det är livskvalité och lyx om man frågar oss. Vår takbox är alltid packad med skidorna för att vi snabbt ska kunna åka till backen om vi känner för det.

Ofta åker vi till slalombacken och åker ett par timmar till vi känner oss nöjda och sedan åker vi hem. Ibland har vi någonting annat på helgen men då kan man trots det hinna med att åka en timme om man känner för det. Barnen träffar dessutom ofta kompisar som de kan åka med vilket är extra uppskattat.

Två laddade skidåkare.

När vi kom fram konstaterade vi att det var många som stannade hemma p.g.a. snöfallet, så vi fick ha backen nästan helt för oss själva. Och vilka härliga förhållanden med massor av nysnö, både i pisten och i luften. Ett äkta Winter Wonderland!

Massor av snö, både i luften och pisten
Utsikten från toppen av Edsbynbacken var…..hmm vit 🙂

Efter att ha åkt ett par timmar så var vi ganska trötta i benen och barnen tyckte att vi skulle ta en paus och fika lite i den servering som finns vid Edsbybacken. Där kan man köpa lunch och fika, värma sig, gå på toaletten och bara vila lite. Så vi tog en lite paus och lyxade med lite fika och varm choklad. Det var precis vad som behövdes för att orka åka lite till.

Både stora och små ben behöver en liten paus emellanåt.

Efter vi hade fikat så tog vi på oss skidorna och körde ytterligare ett par timmar medan snön fortsatte att ösa ner. Dagens favoritbacke blev den så kallade ”bananen” som gör en sväng i skogen före den ansluter till ”Stupet” i huvudbacken. Det är så roligt att barnen har blivit så duktiga att åka att man kan åka tillsammans.

Backen ”Bananen” som gör en sväng i skogen före den ansluter till ”Stupet” i huvudbacken.

Sedan grillade vi lite korv samtidigt som barnen hade lite snöbollskrig med slalombackens personal innan vi åkte några avslutande åk. Mot slutet av dagen var benen ganska trötta efter att ha kört runt i all snö i så många timmar. Det blev någon liten vurpa, men man landade mjukt i alla fall.

Mjuk landning…

Efter flera härliga timmar med många fina åk i bagaget åkte vi sedan hem för att ladda batterierna lite för en ny vecka.

Tack Edsbybacken för den här gången, vi är så tacksamma för att ha dig så nära. Troligtvis blir det ett nytt besök redan i morgon kväll då backen är kvällsöppen. Det ska fortsätta att snöa i natt och i morgon förmiddag så vi hoppas på finfina förhållanden i backen då.

0 0 Röster
Inläggsbetyg
edsbybacken, Edsbyn, skidåkning, skidor, slalom, snö, vinter, vinterlandskap
Föregående inlägg
Boktips! Stora boken om barn och mat
Nästa inlägg
Cykelutflykt i härligt vårväder
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x