Cykelutflykt i härligt vårväder

Idag har hela familjen förutom mamma Elin gjort en cykelutflykt tillsammans och därmed bockat av ”cykelutflykt” från vår utmaning/kampanj ”Fånga familjeäventyr” (har du missat denna så läs mer här). Elin som efter 15 års uppehåll har börjat spela fotboll igen gjorde idag matchdebut med Edsbyns damlag och kunde därför inte följa med. Men övriga familjen gav sig ut på en längre tur, Stina, Hilding och pappa Christian på cykel och Nils i multisportvagnen från Thule som nu har bytt ut skidorna mot cykeltillsatsen. Vi har sagt det många gånger tidigare men det till att upprepas, vagnen är verkligen en ”äventyrsmöjliggörare” för aktiva småbarnsfamiljer.

Alla på plats på sina cyklar och i cykelvagnen, dags att köra!

Vi hoppade på våra cyklar och det blev en lång och härlig runda runt sjön Ullungen. Rundan blev dryga 10 km och barnen kämpade på bra.

Vi stannade och gjorde små pauser, tittade på en vårbäck som forsande strömmade förbi under en bro, tittade på nässel- och citronfjärilar som vaknat till liv av vårvärmen och på tranor som skränande dansar på åkrarna och flyger i stora formationer.

”Titta, där flyger några tranor” säger Hilding.
Några av de tranor som vi såg under vår cykelutflykt
Liten paus för att titta på vårbäcken som forsande susar förbi under bron.

Halvvägs runt sjön gjorde vi ett kort besök hos barnens farmor för att gå på toaletten och äta lite glass på balkongen i vårsolen. Efter det cyklade vi vidare till barnens moster där vi hade bestämt att vi skulle grilla i en härlig skogsdunge tillsammans med hennes familj och några vänner. Det blev en perfekt avslutning på cykelutflykten.

Det blev grillat till lunch i vårsolen. Barnen lekte kurragömma i skogen och livet var sådär härligt som det kan vara ibland 🙂

Sedan cyklade vi hem och mötte upp Elin som kom hem från fotbollsmatchen (och ja de hade vunnit matchen men 2-0 om du undrar). Eftermiddagen fortsatte sedan med lek ute i trädgården och säsongspremiär i pergolan när vi åt middagen där.

Det blev en härlig och skön söndag och nu är vi laddade för en ny vecka!

0 0 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
En snöig dag i Edsbybacken
Nästa inlägg
Skogsutflyktspremiär!
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x