Featherdale Wildlife Park

Ända sedan vi kom till Australien har vi pratat om att hyra en bil och göra en lite längre utflykt. Vi pratade länge om att åka till Australian Reptile Park norr som Sydney. Men i sista sekunden ändrade vi våra planer och beslutade oss för att istället åka till Featherdale Wildlife Park för att därefter fortsätta vidare till Blue Mountains National Park. På så sätt fick vi möjlighet att även få en liten glimt av den storslagna nationalparken samtidigt som barnen fick möjlighet att bekanta sig ytterligare med några av de australiensiska djuren. Tidigare har vi ju besökt både Taronga Zoo Sydney och Sydney Sea Life Aquarium men till skillnad från dessa så är Featherdale Wildlife Park  en djurpark som enbart fokuserar på de australiensiska djuren.

Dagen började relativt tidigt då vi blev upphämtade av Christians syster Katarina och hennes sambo Daniel strax efter kl 08:00. De hade då hämtat hyrbilen och som tur var så körde Daniel bilen under dagen vilket vi var väldigt tacksamma för då ingen av oss känner sig bekväma med att köra bil på vänster sida.

Vi tog sedan sikte mot Featherdale Wildlife Park som blev dagens första stopp.

Featherdale Wildlife Park

Djurparken öppnar redan kl 09:00 men vi hade planerat att komma till djurparken ca 10:00 för att slippa den värsta anstormningen av turister (det är tydligen så att många turistbussar gör ett kort stopp på Featherdale på vägen upp till Blue Mountains Nationalpark och att dessa brukar åka vidare ganska fort). Mycket riktigt mötte vi flera turister som var påväg att kliva på bussar för att åka vidare när vi kom fram till djurparken och det var inte speciellt mycket folk eller några direkta köer på djurparken under tiden vi var där trots att det var på en lördag. Före vi gick in i djurparken fyllde vi på med lite mellis.

Som sagt så har djurparken endast Australiensiska djur och det finns även möjlighet att för ett par australiensiska dollar köpa mat som man kan mata fler av djurparkens djur med. Till skillnad från Taronga Zoo så kom man här mycket närmare djuren och fick även möjlighet att klappa flera av djuren till barnens stora förtjusning. Till att börja med var det wombats, wallabys, kängurus och olika fåglar.
Barnen tyckte att det var spännande att få komma så nära djuren och att få mata och klappa på dem och djuren var väldigt tålmodiga och snälla.

Träffa en koala

Sedan kom vi till avdelningen med koalabjörnarna och till barnens stora förtjusning fanns det möjlighet att (mot en viss kostnad) få fotograferas med en koala och samtidigt klappa den någonting vi inte fick möjlighet till när vi besökte Taronga Zoo. I vissa delar av Australien finns det möjlighet att få hålla koalabjörnar men i den här delen av landet finns det lagar som hindrar detta, men barnen var mycket nöjda med att få klappa koalan så i sann turistanda ställde hela familjen upp tillsammans med koalan på en familjebild.
Efter besöket med koalan vandrade vi runt bland övriga djur på djurparken. Det var massor av olika fågelarter och flera olika papegojor bl.a. givetvis fanns det den tasmanska djävulen representerad likasom echidna, dingo och olika ödlor, ormar och spindlar. Det fanns även en stor krokodil som vi fick de när personalen matade.

På flera ställen fanns möjlighet att mata och klappa olika sorters kängurus m.m. och barnen var mycket nöjda när vi åt lunch på djurparken före vi fortsatte vårt äventyr vidare mot Blue Mountains.

Om man är småbarnsfamilj och ska välja en djurpark i närheten av Sydney så föreslår vi att man satsar på Featherdale istället för Taronga. Mycket mindre och kräver inte att man måste gå långa sträckor, möjlighet att klappa och mata flera av djuren samt att man kommer mycket närmare djuren. Dessutom mycket mindre folk även om det var gott om asiatiska turister även här, som bl.a. ville fotografera sig med vår Hilding 🙂
Efter att avslutningsvis fyllt magarna med lite hamburgare var det så dags att sätta sig i bilen igen för att fortsätta färden mot Blue Mountains. Men det tar vi i nästa inlägg.

Här följer nu lite bilder från vårt besök på Featherdale Wildlife Park. Klicka på dem för att få upp dem i större format och bättre kvalité.

0 0 Röster
Inläggsbetyg
australien, djurpark, featherdale, känguru, koala, Wombat, zoo
Föregående inlägg
Packa lätt för en dag på stranden
Nästa inlägg
Blue Mountains
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x