Packa lätt för en dag på stranden

Favorit utflykten för oss här i Australien är såklart att ta sig till någon av alla de fina stränder vi har på promenadavstånd. Vi packar så lätt vi kan, men med tre barn, 1,5 år, 4år, 6år kräver det ändå lite eftertanke. Det gäller att samla packningen i ett stycke så att man har händerna fria och har möjlighet att ta sig iväg på spontana miniäventyr! Ryggsäcken känns som det självklara valet, ger fria händer och bra bärergonomi.

Packlista

Så här ser vår slimmade packning ut i Thules ryggsäck Stir 20L:

Vatten! En flaska var, då blir det ingen strid om vem som ska dricka först och det finns så att alla får. Det känns också bra att kunna hålla lite koll på att de dricker och hur mycket. Den isolerade flaskan som håller vattnet kallt är guld värd i värmen!

Solkräm UPF 50plus. Vi har som rutin att smörja hela familjen varje morgon, och använder inget annat än högsta möjliga skydd. Solens UV index här i Australien är högt även molniga dagar. Sedan fyller vi på under dagen.

Tunna handdukar med stort mått, 3 eller 4 stycken, som kan rullas ihop så att de tar liten plats, mjuka att svepa in sig i och torkar snabbt. (Optimalt hade det kanske varit med funktionshanddukar men dessa i bomull funkar okej.)

Solskyddskläder till barnen. Minst 2 ombyten med solskyddskläder till varje barn. Vi är supernöjda med de vi har med oss från Isbjörn, de har hållt färg och form toppen i all sol och saltvatten!! Bra att kunna byta om till torrt när barnen är lite frusna efter timmar av bad. Att springa utan kläder här är inte ett alternativ. Glöm inte badkläder till dig själv. (Själv har jag både gjort misstaget att glömma bikinin helt, och att ta på bikinin hemma men glömma ta med underkläder och få gå med blöta trosor hem känns sådär. )

Snacks! Alltid bra att ha med sig, energidippar kan komma plötsligt. En påse med nöt&russin blandning är favoriten hos barnen.

Armkuddar till Hilding som inte simmar själv ännu. Med tre barn går det inte att ha stenkoll på alla tre precis hela tiden och då är armkuddarna bra för att Hilding ska kunna känna sig fri att bada i poolen utan att vi är precis intill.

Spadar. Skönt att slippa släpa hela kittet med hinkar, silar, vattenkannor och former men med varsin spade kommer man långt!

Kameran. Guld värt att fånga ögonblick och minnen på bild, utan att för den sakens skull leva genom kameran!

Blöjor och våtservetter. Någon mer blöja än vad vi tror går åt, man vet aldrig när det plötsligt blir tre bajsblöjor på en följd och inget roligt att då stå utan…

Ryggsäcken har ett litet innerfack där vi samlat småsaker som kan vara ovärderliga när behovet uppstår; plåster, alvedon (för stora och små), busskort, extra tofs/hårspänne, extra kamera batteri.

När vi går hemifrån ser vi till att barnen har något på huvudet som skyddar mot solen och sina rejäla men smidiga sandaler från Superfit som klarar lite tuffare underlag och samtidigt är svala och bekväma att ha på sig när vi ändå promenerar flera kilometer varje dag.

Thule Chariot

Eftersom vi nästan alla dagar har vår Thule Chariot sport vagn med oss, packar vi en mjuk kylväska med kylklampar och lunch, oftast varsin låda med lite rester från gårdagen, ägg och grönsaker efter eget tycke och smak. Det går precis i facket på vagnens baksida. Och så en låda med fruktklyftor eller liknande till mellis.

5 1 Röst
Inläggsbetyg
chariot, kylväska, packa, packa lätt, packning, ryggsäck, strand dag, stranden, strandliv, thiule chariot, thule
Föregående inlägg
Powerhouse Sydney
Nästa inlägg
Featherdale Wildlife Park
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x