Förra helgen i bilder

friluftsliv

Vilken underbar maj vi har i år, sommarvärme och ljumma kvällar. Det är knappt man tror att det är sant, vi njuter i fulla drag. Altandörren står öppen och barnen springer ut och in som de vill, och vi spenderar mer del av dagen utomhus än inomhus. Något som inte är lika underbart är den förkylning som vi lyckats att dra på oss i familjen. Halsont, hosta och trötthet. Den här helgen blev därför en lugn hemma helg med två små utflykter, precis vad vi orkade med.

På lördagen tog vi bilen mot Viksjöfors för att samla checkpoints till Hittaut. Hittaut är Sveriges största friskvårdssatsning, med målet att få fler människor att röra på sig och hitta oupptäckta platser i sitt närområde. Som orientering fast i sin enklaste form med utvalda platser för fina naturupplevelser. Det finns checkpoints i flera olika svårighetsgrader beroende på hur svårtillgängligt de ligger. Kartor finns att hämta ut gratis, och sedan laddar man hem Hittaut appen, där man kan registrerar de checkpoints med en kod som man hittar.

orientering

Finns inte Hittut på din ort, kan vi tipsa om Naturpasset som är ett likande sätt att enkelt att prova på orientering och att komma ut i naturen.

Vi har ätit och fikat ute i pergolan. Sakta men säkert börjar vi komma i ordning här ute. Den platsbyggda bänken är klar, och vi har fått lite mysbelysning på plats. Kaprifolen har börjat klättra uppåt på armeringsnätet och skapar en ombonad grönska, som ett uterum. Vi har flera olika sorters klematis som vi också hoppas ska ta fart och börja klättra. Näst på tur i fixet står att bygga ett bord, måla utemöbler, sätta upp taklampa och plantera lite krukväxter att sätta ut. Än så länge använder vi dynor och kuddar som vi har sedan tidigare, men tanken är att hitta någon bra lösning för pergolan.uteplats

Våra mysiga grannar, som båda är pensionärer, kom över på en fika och efteråt hade de vattenkrig med barnen i sin trädgård. Hur härligt är det inte att genom häcken höra hur de springer runt bland alla planeringar och träd skrattar helförtjust. Barnen älskar det. Vi har en liten gång mellan häck och hallonbuskar som leder mellan trädgårdarna. Så när barnen ser att grannarna är ute brukar de smita över och säga hej. Så otroligt värdefullt att ha fina grannar!

fika

liljekonvalj

I söndags fick jag sovmorgon och blev sedan väckt med frukost på sängen och fina teckningar och paket från barnen. Så mysigt, vilken lycka att få vara mamma till tre små underbara liv. Det bästa i livet är att få vara mamma, så totalt uttröttande och skitjobbit rent utsagt men också det bästa i hela världen!

Medan Christian slet på det sista med vår nya stengång in till entrén, sov Nils i vagnen och jag och barnen låg i ett tält i trädgården och högläste LasseMajas Detektivbyrå.

gör det själv

numero 74

Vi har pysslat på lite i vår trädgård, vattnat buskar och träd, rensat kanter och vid våra små odlingar. Vi var en snabb sväng till Granngården och köpte jord och barnen fick välja varsin fröpåse att så. Stina valde ärtor och Hilding morötter, så det har vi planterat intill smultronplantorna i vårt lilla land.

odla

På eftermiddagen gjorde vi en utflykt till en fäbodvall. Där hade vi picknick i en kohage, och åt morsdags tårta bland sommargrönskan. Det är så otroligt vackert ute just nu! Barnen plockade blommor och sprang bland ängens alla blommor. Vi träffade ett gäng nyfikna kor som gick och betade i godan ro.

kohage

sommaräng

kohage

0 0 Röster
Inläggsbetyg
hittaut, natur, orientering, rörelseglädje, utebarn
Föregående inlägg
Helgens räventyr med tältning och klättring
Nästa inlägg
Rabarberdricka
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x