Höstens första utflykt till svampskogen

Även om det kan kännas lite trist att sommaren nu verkar vara förbi så är det någonting speciellt med hösten. Med den klara och sköna luften och alla de vackra färgerna som så smått börjar dekorera naturen. Idag så bestämde vi oss för att direkt efter att Stina slutat skolan göra en utflykt till svampskogen för att se om den gula trumpetsvampen har hunnit komma, trots sommarens torka. På vägen ut i skogen svängde vi förbi ett konditori och köpte med oss lite gofika, perfekt motivation om orken skulle börja tryta och samtidigt väldigt gott.

På vägen till skogen började det att regna men det avtog nästan helt innan vi var framme. Väl ute i skogen blev det en liten vandring till vårt svampställe där det brukar finnas gott om gul trumpetsvamp. Barnen kämpade på bra och de är vana att gå i skogen även om Nils bitvis behöver hjälp när det blir för snårigt och svårframkomligt.

När vi kom fram till svampstället kunde vi konstatera att sommarens värme och torka inte hade påverkat den gula trumpetsvampen. Det fanns massor med svamp och barnen började genast att plocka av de vackra svamparna i korgarna som de burit med sig. Även Nils plockade duktigt av svampen.

Efter att vi hade plockat ett tag och korgarna var halvfulla så tog vi en liten paus för att äta vårt ”gofika” som vi hade köpt på vägen. Efter att vi fikat klart bestämde vi oss för att plocka lite mer svamp innan vi skulle åka hem igen.

Till slut var korgarna nästan fulla och vi tyckte att det var dags att åka hem och börja förbereda middagen före Elin skulle komma hem från jobbet. Så vi tog korgarna och började vandra tillbaka till bilen.

Väl hemma beslutade sig barnen för att gå över till våra grannar med den ena svampkorgen och innehållet i den andra korgen ska nu läggas på tork och kommer att bli perfekt till hösten och vinterns grytor.

 

0 0 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
Äppelkaka
Nästa inlägg
Kanotpaddling längs Voxnan
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x