Höstlovs aktiviteter

höstlovs aktiviteter

Den här veckan är det höstlov hemma hos oss. Barnen är lediga från skolan/förskolan. Då finns möjligheten till lite extra tillsammanstid och att hitta på något tillsammans med barnen. Här är lite enkla tips för dig, precis som vi, håller sig på hemmaplan. Christian är hemma tre dagar, farmor och farfar har barnen en dag och Elin är hemma en dag. Vi valde att pussla lite för att låta barnen få vara lediga.
Även om man inte har möjlighet som förälder att vara ledig från jobbet så kan man hinna med många av dessa aktiviteter ändå. Eller om man kanske kan hitta någon timma att plocka ut en eftermiddag. Dessutom brukar det vara lite lugnare på fritids/förskolor denna vecka och de barn som är där får lite aktiviteter utanför det vanliga.

Badhuset
Möjligheten att besöka badhuset finns på nästan alla orter eller i alla fall oftast inte på allt för långt avstånd. Barnen har roligt och är sedan sådär härligt trötta efter lek och bus i flera timmar. Kanske extra kul om man har möjligheten att besöka ett av alla äventyrsbad som finns runt om i vårt land. Men vi nöjer oss med hemma simhallen, och barnen är än så länge lika glada för det.

Baka tillsammans
Välj ett tillfälle när ni alla är pigga och utvilade. (Det kan vara lika roligt som tålamodsprövande) Låt barnen var med och sköta så mycket de kan/vill. Lägg ribban lagom högt. Chokladbollar är både enkelt och ofta mycket uppskattat hos barnen.

chokladbollar

Gör en utflykt tillsammans med vänner
Bjud med en annan familj, vänner, bekanta på en utflykt. Delad glädje ÄR dubbel glädje! Barnen leker och har man tur så kan man som vuxen få möjligheten att ostört en stund få föra ett normalt samtal.

cykla i skogen

Ät middagen ute
Kolla upp var det kan finnas vindskydd med grillplats i närheten av dig. Grilla hamburgare/korv, eller ta med Murrikan/Gasköket och laga något gott. När temperaturen är lite kyligare är det gott att få något varmt att äta.

utflykt

mat ute

Kvällsutflykt med ficklampa
Att ta sig ut på kvällen när solen har gått ner, det är mörkt ute och man behöver pannlampa/ficklampa för att se och ta sig fram i skogen. Gå en kortare slinga med hjälp av ficklamporna. Eller ta med kvällsmaten ut. Kan vara nog så spännande bara att det är mörkt ute. Tänd en eld och grilla lite marshmallows.

Gå på bio
I höstrusket kan det vara mysigt att få komma in i en varm och ombonad biosalong. Käka lite popcorn och se en bra film. Ofta finns ett lite större utbud för barn just under höstlovet.  Eller varför inte göra en hemmabio. Hyr en film, gör iordning lite extra mysigt i TV-rummet med kuddar och madrasser, poppa popcorn och myset är ett faktum! Våra barn älskar att göra iordning en entré där det ska klippas biljetter och hällas upp popcorn.

Bygg en koja
Åk ut i skogen och engagera dig som vuxen och hjälp barnen att bygga en koja att leka i. Ta fram ficklampor som barnen kan lysa med när det börjar bli mörkt, det brukar vara uppskattat. Ta med och ät mellis i kojan.
Eller bygg en koja inomhus. Använd mycket stolar, fantasi, filtar, gosedjur och kuddar. Skapa gångar och rum. Läs böcker. Låt vardagsrummet ockuperas under en hel dag (eller om ni har ett annat rum som lämpar sig bättre.) Barnen älskar när vi vuxna vågar leka och ge oss hän. Kanske kan ni till och med sova i kojan.

Kolla in det lokala utbudet
Ofta anordnar kommunen och föreningarna på orten aktiviteter för höstlovslediga barn. Kanske prova på skridskor i ishallen, något museum med extra öppettider och aktiviteter, lässtund på biblioteket, pumpajakt i parken, teaterföreställning, mörkerspårning eller annat kul.

Fråga barnen
Låt barnen vara med och bestämma. Ofta är deras önskemål inte alltid så storslagna, och det är tid med full uppmärksamhet från dig som förälder som är det som slår högt. De kanske längtar efter att få leka en stund i lekparken, ta en cykeltur tillsammans, eller att bygga ihop legoborgen tillsammans.

grilla korv

plocka svamp

fika ute

0 0 Röster
Inläggsbetyg
aktiviteter, barnaktiviteter, friluftsliv, göra på höstlovet, höstlov, höstlovs aktiviteter, natur, uteaktiviteter, utflykts tips
Föregående inlägg
Stand Up Paddleboarding (del 2)
Nästa inlägg
Löparkläder höst
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x