Löparkläder höst

löpning höst

Det är hög tid att plocka fram lite varmare löparkläder. Kylan börjar smyga sig på, och det känns som de regniga dagarna blir fler och fler. Man börjar se hur det ligger gula löv på backen, dagsljuset blir kortare och kortare, hösten är här! Och med det också på många sätt den bästa löparsäsongen om man frågar mig! Frisk krispig höstluft och perfekta temperaturer för löpning. Det är skönt för kroppen att jobba sig varm och jag upplever att den också fungerar som bäst.

Något som är a och o för mig i löparspåret är sköna OCH framförallt funktionella löparkläder. Det underlättar och gör träningsupplevelsen så mycket bättre, då kan jag lägga fokus helt på träningen istället för skav, blöta och kalla kroppsdelar. Vid högintensiva aktiviteter ställs höga krav på funktionskläder; värmereglering och fukttransport är viktiga funktioner.

Så här klär vi oss;

Ullunderställströja
Hellånga löpartights, gärna med vindtäta paneler på framsidan
Vindtät löparjacka
Topp i funktionsmaterial, gärna ull
Löparstrumpor i ull
Löparskor/Terrängskor beroende på underlag
Reflexväst
Tunn ullmössa
Handledsvämare/Fingervantar
Pannlampa

Plaggen på bilderna är just de vi använder oss av för tillfället och tycker funkar bra!

Löpning höst
Elins höstiga löparoufit

 

höstlöpning
Christian springer i detta under hösten
Ull som funktionsmaterial

Jag är helt såld ull, tycker det är det överlägset bästa materialet för träningsplagg närmast kroppen. Ullen håller dig rätt tempererad och transporterar effektivt fukten bort från huden. Värmer gott när det är lite kyligt ute men svalkar även när det är varmt. Dessutom håller sig ullplaggen fräschare under en längre tid, de tar inte åt sig lukt på samma sätt som plagg i syntetmaterial som efter bara några svettiga träningsrundor och få omgångar i tvättmaskinen knappt går att få fräscha igen. Lukten har liksom bitigt sig in i plagget. Ullstrumpor är ett måste för mig som lätt fryser om tårna, och den här årstiden är det mer regel än undantag att man blir blöt om fötterna så snart man letar sig utanför vägar och gångbanor. Visste du att ullen värmer även när den är blöt.

Skotork

Så skönt att kunna torka skorna efter en blöt runda. De luktar mindre och är torra igen efter bara någon timma. Kan vara värt att investera i om man springer regelbundet.

Reflexväst

När det skymmer är det nödvändigt med en reflexväst, ta på även om du tror att du hinner hem innan det är mörkt. Så många gånger som man missbedömer hur fort solen går ner. Man syns så mycket sämre än man tror, speciellt när man på höst och vinter springer mer väg. Det finns många smidiga varianter på marknaden idag, man behöver inte springa runt i ett tält.

Frysa lite till en början

Att frysa lite till en början brukar vara en indikation att man klätt sig lagom varmt. Det går fort att få upp värmen i kroppen när man väl börjat springa. Och blir man för varm, vill man inte gärna behöva springa och hålla i ett plagg i handen.

Pannlampa

Ofta klara man spring ganska många rundor utan pannlampan så länge man håller sig ganska nära bebyggelse, men för att förlänga säsongen då man kan springa stig i skogen så är pannlampan guld värd!

Undvik bomull

Bomull suger åt sig fukt istället för att transportera fukten bort från kroppen. Fukten som stannar kvar kommer att kyla ner kroppen och dessutom blir plagget tungt och obehagligt kallt.

löparkläder höst

springa på hösten

kläder för höstlöpning

5 1 Röst
Inläggsbetyg
funktionskläder, höst, höst löpning, höstkläder, höstlöpning, hur klär jag mig för löpning, löpargarderob, löparglädje, löparkläder, löpning höst, springkläder, springkläder höst, ullunderställ
Föregående inlägg
Höstlovs aktiviteter
Nästa inlägg
Checklista vinterkläder
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x