Naturbingo i äggkartong

Det är en häftig upplevelse att få upptäcka naturen tillsammans med sina barn. För vissa är det kanske första gången man upptäcker naturen och då är barnen den bästa guide man kan få, de har nämligen en fantastisk förmåga att stanna upp, se de där små detaljerna som vi vuxna så lätt missar. Och detta är egenskaper som verkligen är perfekt när man ska spela naturbingo.

Ett populärt naturäventyr för stora som små

Hösten 2019 släppte vi vårt första naturbingo för äggkartong som har blivit riktigt populär och använt av många familjer, förskolor, företag och föreningar vilket vi tycker är fantastiskt roligt. Vi tänkte därför att vi att det nu var dags att göra några nya naturbingobrickor för det stundande höstlovet. Vi har därför tagit fram en ny höstbingobricka samt en bingobricka med färger att hitta ute i naturen. Båda dessa är anpassade för äggkartonger med plats för 10 ägg. Vi har även gjort en bingobricka för mindre barn anpassat för äggkartonger med 6 ägg. Och sedan tidigare finns även höstbingobrickan för äggkartonger med plats för 12 ägg. Samtliga länkar hittar du längre ner på denna sida.

På äggkartongens insida klistrar man fast bingobrickan. Då ser man enkelt i vilket fack man ska lägga vad.

Perfekt sätt att utforska naturen tillsammans på

Vi älskar att vara ute i naturen tillsammans och brinner för att inspirera andra familjer till att också komma ut för att utforska naturen tillsammans.

Oavsett ambitionsnivå så finns det ett tips som vi tror att alla föräldrar kan ta till sig, det som vi har haft som en av våra grundfilosofier när det gäller vårt föräldraskap. Fokusera huvudsakligen på att lära barnen att tycka om att vara utomhus, att låta naturen vara en del av barnens vardag och att inte göra det till en så stor och omständlig sak. Håll det enkelt, bli en medupptäckare och utforska naturen tillsammans med ditt barn. 

Att spela naturbingo tillsammans är därför ett perfekt sätt att introducera naturen och friluftslivet på för sina barn. Det är en enkelt, roligt och lärorik aktivitet där man förutom att leta saker i naturen också får en härlig stund tillsammans. Så ta tillvara på den, samtala om vad ni ser, ta er tid att balansera på stockar och klättra på stenar. Varför inte ta med lika fika att avsluta utflykten med under tiden som alla får visa vad de har hittat.

Det blir både lärorikt och mysigt att spela naturbingo tillsammans. Och det är roligt att tillsammans kolla på vad man har hittat i skogen.

Såhär gör du för att spela naturbingo med familjen

Det är superenkelt att göra iordning och komma ut på naturbingo med familjen, du gör bara såhär:

  1. Klicka på länkarna här nedanför och skriv ut den bingobricka du vill använda.
  2. Klistra bingobrickan på insidan av äggkartongens lock.
  3. Åk ut i skogen. Ett, två, tre, börja samla! Kan ni hitta alla sakerna på bingobrickan?

    OBS: Det viktigaste är inte vem som hittar alla sakerna först utan att komma ut och utforska naturen tillsammans. Ha gott om tid och ge utrymme för de små äventyren i det stora äventyret. Lycka till!

Ladda ner våra olika naturbingobrickor

Äggkartong för 12 ägg

Naturbingo hösttema (Äggkartong med 12 fack)

Äggkartong för 10 ägg

Naturbingo hösttema (Äggkartong med 10 fack)

Naturbingo färger (Äggkartong med 10 fack)

Äggkartong för 6 ägg

Naturbingo hösttema (Äggkartong med 6 fack)

Fler printables

På vår sida Printables hittar du flera roliga och bra saker som du helt gratis kan ladda ner och skriva ut. Den sidan fyller vi på allteftersom med diverse smarta, roliga och bra saker.

Detta är en bingobricka där man ska leta reda på olika färger i naturen.
Hur många höstfynd kan ni göra ute i naturen?
Alla fack är fyllda och vi kan nöjda och glada vandra hem igen.
5 5 Röster
Inläggsbetyg
äggkartong, bingo, familj, friluftsliv, höst, höstlov, höstlovsaktivitet, naturbingo, utforska naturen tillsammans
Föregående inlägg
Expedition Vargnatt, Järvzoo
Nästa inlägg
Aktiviteter för regniga dagar
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x