Tälta och paddla SUP-bräda

paddle board

Den här helgen bestämde vi oss för att ta oss ut redan på fredag kväll, för att få ut så mycket som möjligt av helgen. Vi valde tältplats vid en sjö med vacker omgivning inte så långt hemifrån. Vi var sugna att testa de SUP-brädor vi precis fått hem, och barnen såg fram emot att få sova i tält. På lördagen var planen att leta ett gäng checkpoints i närheten.

tälta med barn

Vi slog upp tältet med bästa utsiktläge och lite i skuggan för att det inte skulle bli alltför varmt. Barnen har fått kläm på hur det går till och vill gärna hjälpa till att sätta tältpinnar och hänga upp innertält. Eftersom det råder eldningsförbud hade vi förberett middagen hemma och kunde äta den när vi kom fram. Viktigt att respektera att inte elda ute i naturen när det är så torrt som just nu. Det behövs inte mycket för att det ska ta riktig fart.

Vi har fått många frågor på vad vi har för tält, det är ett Fjellheimen 6Camp från norska HelSport, ett sex-manna tält uppdelat på två rum. Förhållandevis lätt för att vara ett 6-manna tält utan att vara extremt slimmat. Sitthöjden är helt okej och det är gott om plats i det större rummet. En närmare beskrivning av detaljer, vår upplevelse av tältet och mer bilder kommer i ett separat inlägg framöver! Håll utkik.

Denna gången ville Stina och Hilding gärna sova tillsammans i tältets lilla del, så det fick de. Jag la mig intill och somnade jag med vid nattning. Så skönt att komma hemifrån och bara vara, inte ha något annat som pockar på uppmärksamheten eller behöver göras. Välbehövligt för som vuxna som har mycket på gång i övrigt. Christian varit ute och paddlat på SUP-brädan undrade var jag tagit vägen men förstod på ljudet när han närmade sig tältet hur det stod till.

SUP paddling

Vi klarade oss bra från mygg. Men när solen gått ner bakom skogen kom knotten, de är lite besvärliga då de gärna kryper in både här och där. Men då hade barnen redan gått och lagt sig och vi vuxna gjorde en ganska tidig kväll. Som småbarnsförälder är det ju ren lyx att gå och lägga sig tidigt och få någon extra timmas sömn.

Vi hade tur och hade stranden för oss själva. Stranden låg skyddad från vinden och vattnet var lugnt och perfekt för att paddla SUP-bräda. Vi fick upp ögonen för SUP-paddlingen när vi var i Australien och tänkte att detta är ju perfekt hemma i Sverige. Möjligheterna att kunna surfa hemma i våra trakter kring Edsbyn är i princip obefintliga men möjligheterna till att paddla SUP-bräda däremot är många. Och dessutom är det en aktivitet vi kan göra tillsammans som familj.

strand

Som sagt, en perfekt kväll för SUP-paddling.

SUP bräda

Barnen ville såklart också prova på. Eftersom vi inte ännu hunnit köpa flytvästar fick de följa med en sväng närmare land, vi föräldrar var på nära hand båda två hela tiden. Stina som kan simma fick paddla ut själv med armkuddar på sig. Hon tvekade inte en sekund utan gav sig bara iväg med paddeln, så imponerande orädd och nyfiken på nya saker. Vi måste införskaffa flytvästar åt barnen så att vi på ett säkert sätt kan paddla hela familjen.

Något som jag gillar med SUP-paddlingen är att det är så enkelt och inte kräver massa träning för att kunna njuta av aktiviteten. Vi provade på att surfa när vi var i Australien, och detta är verkligen något som kräver träning, träning och träning för att ens kunna stå upp och surfa på en våg. Det kräver verkligen ett hängivet engagemang för att klara av, vilket också såklart har sin tjusning, och även om vi bara provat på att surfa så förstår jag att många älskar det men det kräver som sagt sin tid. SUP-paddlingen kan nästan vem som helst klara av. Och visst tar den en liten stund innan man lär sig hitta balansen och hur man effektivast manövrerar brädan, men det är bara att kliva upp på brädan och paddla ut. Kul!

Det som är så smidigt med dessa SUP-brädor från Blackcat Boards är att de är uppblåsbara och levereras med tillhörande väska och pump. Så med andra ord går de lätt in i bagaget på bilen eller på ryggen om man har paddelvatten på cykelavstånd.

SUP

På lördagen åt vi frukost och packade sedan ihop för att leta checkpoints i Hittaut, tältplatsen låg i närheten av Röstabo där ett gäng kontroller fanns utsatta. Kan verkligen rekommendera den stig/led som utgår från badplatsen och längs med checkpointsen i detta område. Perfekt att springa eller vandra längs. Vi avslutade utflykten vid badplasten, där vi hann med att både göra mat på gasköket och bada.

triangia kök

orientering

isbjörn

friluftsliv

Vi var hemma i Edsbyn igen strax efter ett och konstaterade att vi fortfarande hade nästan hela helgen kvar. Framåt eftermiddagen bestämde vi oss för att göra en kvällsutflykt med bad och mer SUP-paddling. Vilken underbar försommar vi har, så härligt att redan nu kunna bada och leva sommarliv.

paddla

paddle board

sommar

Söndagen spenderades på hemmaplan. Jag och Christian sprang varsin löprunda och barnen lekte ute i trädgården och vi pysslade på hemma med lite bakning, plantering och andra sysslor här hemma som hamnat lite efter när det är så fint väder att man bara vill vara ute.

Helgens SUP-paddling har verkligen gett mersmak. Nästa paddeltur planerar vi att göra längs med ån Voxnan som rinner genom Edsbyn. Och sedan ser vi fram emot många SUP-turer på havet i stugan i Åbo-skärgård. Att en stilla kväll kunna paddla ut och njuta av solnedgången, och att tillsammans som familj göra kortare utflyter till öar runtomkring.

friluftsliv

0 0 Röster
Inläggsbetyg
aktiv familj, blackcap boards, paddla, paddle board, rörelseglädje, SUP, SUPbräda
Föregående inlägg
Rabarberdricka
Nästa inlägg
Tältnatt och SUP vid Stenatjärnarna
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x