Tältnatt och SUP vid Stenatjärnarna

tälta

Visst går helgerna sådär extra fort nu när vi närmar oss sommar och semester? Vi försöker fylla helgerna med utetid och rörelse, kvalitetstid som vi skulle säga. Helgerna swishar förbi och vardagarna segar sig fram, någon mer som känner igen sig? Barnen och Christian är hemma med sommarlov medan jag får kämpa på några veckor till innan vi blir lediga tillsammans. Den här helgen har vi haft besök av mina föräldrar och lillebror. Barnen älskar den odelade hängivna uppmärksamheten de får.

Lördagen började hemma i Öjeparken i Edsbyn. Goodwilldagen arrangerades för att samla in pengar och uppmärksamma att många ungdomar inte får en rättvis och rättssäker asylprocess. Det är fruktansvärt att behöva skicka tillbaka ungdomar till otrygga förhållanden, speciellt när de fått vara här i Sverige och redan är på god väg med utbildning och att hitta sin plats i det svenska samhället. Vi sprang ett sponsorslopp där pengar samlades in per varv vi sprang. Barnen sprang sitt eget lopp först och vi föräldrar vårt senare. Det fanns också andra aktiviteter för barnen som ansiktsmålning, fiskedamm, fotboll och gott om mat och fika. Vilken känsla när alla i loppet sprang tillsammans mot ett gemensamt mål!

running

Efter prisutdelningen promenerade vi hemåt för att duscha innan vi hoppade in i bilen mot tältningen. Barnen hade sett fram emot att få tälta med mormor och morfar. Vi valde att prova en tältplats på ett ställe dit vi ofta återkommer, Stenatjärnarna. Vackert men också bara 10 minuter hemifrån. Vi var lite osäkra på om det skulle finnas något bra ställe att sätta upp tältet på men det gick bra, ibland måste man våga chansa lite. Vi satte upp tälten i blåbärriset och pumpade SUP-brädorna med luft.

paddle board

Vi fick en otroligt fin lördag kväll, solen värmde gott även om temperaturen i luften inte nådde så högt. Eftersom det råder eldningsförbud gjorde vi i ordning en pastasallad att ta med ut och äta till middag. Sällan har det varit så gott med mat, jag var hungrig med magknip. Eftersom loppet för barnen var klockan tolv och vi vuxna sprang klockan ett väntade vi med lunchen för att inte ha den skvalpande i magen under loppet. Barnen fick såklart att äta men ni vet ju hur det är med sig själv, man funderar inte lika mycket utan tiden ramlar på… Det braiga med en sallad där man tar med alla ingredienser i olika burkar är att alla kan kombinera som de vill och alla blir nöjda och glada. Hög njutfaktor att sitta där i eftermiddagssolen och äta!

utflykt

Nu har vi fått tag i flytvästar till barnen och de kunde få följa med på en lite längre tur på SUP-brädorna. Mycket uppskattat av alla! I vanliga fall är vattnet här mycket lägre, den lilla sandstranden låg under vatten och de två tjärnarna satt ihop och det gick att paddla genom den smala passagen mellan dem.

tjärn

utebarn

När solen gått ner var det tyvärr ganska gott och både mygg och knott. Det bästa stället att vara på var ute på vattnet på SUP-brädan. Söndagmorgon valde vi faktiskt att stoppa barnen i bilen och packa ihop för att åka hem och äta frukost hemma i köket. Knotten var riktigt många och onödigt närgångna. Det gäller att veta när det är läge att ge upp!

Magiskt kvällsljus!kvällsljus

Missa inte filmen längst ner i inlägget.

 

 

 

 

0 0 Röster
Inläggsbetyg
äventyr, friluftsliv, hälsingland, natur, paddling, skog, SUP, utebarn, uteliv
Föregående inlägg
Tälta och paddla SUP-bräda
Nästa inlägg
Hittautambassadörer
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x