Två härliga stränder längs med Fairlight walk

Vi har hittat flera favorit stränder häromkring, Fairlight Beach är en av dem. Anledningen till att vi gillar just denna lite extra är att det passar oss som barnfamilj och att den ligger lite vid sidan av de mest turisttäta stränderna i Manly. Men ändå bara en kort promenad från hamnen i Manly. På vägen ligger också Delwood Beach, även det en liten pärla. I onsdags hann vi besöka båda stränderna och på vägen hem hade vi turen att få syn på en grupp delfiner ute i vattnet.

För att komma dit följer man ett promenadstråk på höger sida om Manly hamn. För barnen finns pingviner på vägen som markerar vart promenadstråket går. Roligt att få vara med och hitta vägen fram till stranden tyckte våra barn, även Nils lyste upp och pekade på pingvinerna längs vägen. ’iingiin!’ säger han stannar till börjar sig fram och pekar nära marken. Han lär sig fler och fler ord för varje vecka som går.  Enkelt sätt att göra barnen involverade och motiverade till promenaden.

Fairlight Beach är en liten strand med tillhörande havspool. Poolen har både en grundare del för barn och en större för att simma längder i, båda med klippbotten. Här finns fräsch toalett och dusch för allmänheten att använda, gräsytor, sandstrand och klippor att sitta på. Snorkligen är bra och börjar direkt från stranden. Stranden ligger skyddad inne i en vik och oftast är det nästan inga vågor, lätt för barnen att bada. Bland klipporna vid stranden bildas små pölar när tidvattnet går ut, perfekt för barnen att plaska och leka i. Här finns ofta små krabbor och snäckor som kryper omkring, spännande att utforska. Dessutom finns det gott om snäckor och andra små strandfynd, både jag och barnen gillar att samla. Och inte alls trångt, gott om plats, fastän stränderna är små.

Stina börjar få upp simtekniken, och blir modigare och duktigare. Idag simmade hon minst 25m i den stora bassängen där hon inte når botten, så roligt att se framstegen hon gör, och att se stoltheten i blickan och hur lyckan strålar om hela henne i att klara av det.

Det är en vacker vy från stranden ut mot havet och stråket där Manly färjan går förbi in mot Sydney.

På vägen hem gjorde vi även en paus på Delwood Beach som ligger än mer idylliskt. En smal trappa leder ner till den fina ljusa sandstranden som ligger inbäddad bland klippor och det klara turkosa vattnet. Även här är det fin snorkling. Den här gången fick Stina och Christian se en svärdfisk när de var ute och snorklade.

Dagens höjdpunkt var nog ändå när vi fick syn på en grupp delfiner som simmade förbi ute i vattnet. De lekte, hoppade fram och tillbaka och simmade efter en segelbåt som vände om flera gånger för att kika på de nyfikna delfinerna.

0 0 Röster
Inläggsbetyg
australien, äventyr, familj, familj på äventyr, resa med barn, strand
Föregående inlägg
Banana bread
Nästa inlägg
The Basin vid Palm Beach, Sydney
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x