Barnen har blivit stormförtjusta i den Australienska klassikern Banana Bread. Hilding har länge tjatat om att vi ska baka det hemma. Nu när vi hade ett gäng övermogna brunprickiga bananer i fruktkorgen och en lugn hemmadag passade det perfekt. Busenkelt, barnen kan vara med i nästan alla moment. Saftigt och gott, men mer som en kaka än ett bröd.

Receptet har jag, lite på en höft, översatt från ett Australiensiskt Banana Bread recept. Satsen räcker till en liten brödform.

3 övermogna bananer
75 g smält smör
2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
en nypa salt
3 dl vetemjöl

Mosa bananerna med en gaffel och smält under tiden smöret. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en jämn smet. Smöra formen och häll i smeten. Gräddas i cirka 45 minuter på 180 grader eller tills den är klar, testa om kakan är klar med en potatissticka.

Serveras helst nybakt men låt svalna tills brödet är ljummet. Skär i skivor och servera med smör på. Mums! När brödet inte längre är nybakt kan det med fördel rostas och serveras med smör som smälter på de varma skivorna.

 

0 0 Röst
Inläggsbetyg
, , , , , ,
Föregående inlägg
Dagstur till Sydney
Nästa inlägg
Två härliga stränder längs med Fairlight walk
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
Meny
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x