Vad är en dag i slalombacken?

I helgen besökte jag vår ”egna” slalombacke i Edsbyn tillsammans med Stina och Hilding. Det är verkligen lyxigt att ha en slalombacke på orten, endast 3 minuters bilfärd bort från huset och det möjliggör en kontinuitet i åkningen för barnen vilket är kanon nu när de håller på att lära sig att åka. Eftersom vi kommer att åka till Australien nu i slutet av januari så har vi försökt att hinna med så många skiddagar som möjligt före och det har uppskattats av barnen. Att hemmabacken erbjuder fina pister, mycket snö och i stort sett inga liftköer gör ju inte direkt saken sämre.

Tidigare har vi skrivit om ”våra bästa tips för en skön dag i skidbacken” som ni kan ta del av här på bloggen.

En annan fördel med att ha en slalombacke på hemmaplan är att barnen alltid hittar kompisar som de känner och kan åka med och äta sin matsäck tillsammans med, så även den här gången. Stina som lärde sig att åka själv redan förra vintern klarar sig i stort sett helt på egen hand och åker mycket själv med kompisar. Jag har den här vintern därför kunnat fokusera helt på att lära Hilding att åka och nu äntligen har det lossnat och han klarar både att åka lift på egen hand och att åka ner utan sele eller hjälp från mig. Han har dock fortfarande problem att ta sig upp själv om han ramlar så det gäller att hela tiden hålla koll.

I helgen bjöds det på riktigt fin skidåkning, då det har snöat mycket redan den här vintern så finns det mycket natursnö i pisterna men även i skogarna vilket möjliggör enklare skogsskidåkning för barnen. Det är både uppskattat och roligt samtidigt som det är ett otroligt bra sätt för barnen att lära sig skidteknik och att parera och kontrollera sin skidåkning bättre.

Givetvis blev det lite pauser också för mat och lite fika. Den här gången hade vi hamburgare med oss som vi grillade och givetvis en välfylld termos med varm choklad för att värma stora och små skidåkare. Det gav oss ny energi så att vi orkade åka några timmar till innan liften stängde.

Vad är en dag i slalombacken? Den kan ju vara fruktansvärt långtråkig och dötrist och tråkig och alldeles, alldeles underbar!

0 0 Röster
Inläggsbetyg
aktiv familj, skidåkning, skidbacken, slalom, uteliv, vinter
Föregående inlägg
Snart åker vi på äventyr!
Nästa inlägg
Vi har mycket att lära oss av våra barn (lyckliga människor har sitt barnasinne kvar).
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x