Vår 1a maj i bilder

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Planen var att vi direkt efter jag, Elin, slutat jobbet i måndags skulle åka på utflykt tillsammans med vänner. Men Stina har varit febrig och skruttig så det fick bli en lugn hemma ’helg’. Vi hoppades komma iväg idag istället men efter en febrig natt med trasslig sömn ställde vi in. Och i ärlighetens namn så var det inte direkt lockande med utflykt i kombination med 2 plusgrader och regn, det har regnat i stor sett hela dagen. Så en dag hemma kändes helt okej.

Vi har plockat och rensat i olika hörn av huset. Vi är i startgroparna för att ta tag i projekt pojkrum, grabbarna ska få ett rum att dela på. Men för att kunna sätta igång med pojkrummet, i nuvarande kontoret, behöver vi göra ett tillfälligt kontor vid min syhörna, och ha plats i källaren för att stuva undan möbler och andra prylar innan Hildings rum blir ledigt och kan bli nytt kontor. Källaren behöver rensas ur, samtidigt som vi försöker byta säsong i hallen och rensa ut bebisprylar som vi inte längre använder. En skaplig rokad som ni hör. Och så den vanliga städ, tvätt och plock vardagen på det… Men det stöket besparar jag er. Istället blir det en bild från köket, där hyllan fått lite mer våriga färger. Det var på tiden att plocka undan de juliga och vintriga motiven och färgerna.

Barnen for runt på varsin häst, som de tog hand om efter bästa förmåga. Säg hej till Rosa och Diamant. Nils sov gott ute i vagnen under tiden.

Men lite regn stoppar oss inte från att ta oss ut att springa. En dag utan planering, brukar var perfekt tillfälle för oss båda att hinna ut på varsin löprunda. Här i Edsbyn märks det av på sina håll att vattennivån är högre än normalt. Jag fick vada en lång bit i 30 cm djupt vatten för att ta mig fram på dagens runda. Men otroligt vackert var det!

Det var dags att göra en ny sats med müsli så det hann jag också.

Och en stickling av elefantöra fick ny kruka. Kan verkligen rekommendera denna tåliga krukväxt, gör inget om den torkar ut ibland och det kommer nya sticklingar hela tiden. Helt klart lättskött!

Barnen har badats. Varning för tuttchock i nästa bild.

Och kvällen avslutades i soffan med te och kvällsmacka av surdegsbrödet. Och en skål med godis. Men det var efter barnen gått och lagt sig.

Det var vår tisdag i korta drag.

Tack och hej trevlig helg!

0 0 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
Surdegsbröd
Nästa inlägg
Utmaning maj
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x