Varggrottan, Voxnabruk

Det finns så många spännande utflykter i närområdet som man inte ens vet om. Smultronställen som bara väntar på att bli upptäckta. Varggrottan var just ett sådant ställe, som funnit alldeles nära bara att vi inte vetat om att den fanns. Vi fick nys om utflyktsmålet i vår lokala Facebook-grupp. Barnen gillar att krypa i grottor så vi packade pannlamporna och matsäck och gav oss iväg.
Vi har gjort i ordning en liten karta som beskriver hur du tar dig till Varggrottan. Har du någon fundering så är det bara att du hör av dig.

Varggrottan är ett gammalt flintbrott från förr. Kolla formen på öppningen, som ett hjärta, så läckert! Barnen utropade ett stort Wow! när de fick syn på grottan. Längre in fanns två gångar, där en ledde in till ett rum ännu längre ner under marken. Precis lagom spännande för våra 3-8 åringar! 

Varggrottan ligger i Broberg, Voxnabruk. Från vägen där man kan parkera är det ungefär 2km stig innan man kommer fram till grottan. Barnen hade sega ben för dagen men vi kämpade på och försökte leka oss fram längs vägen. Barnen sprang framför och gömde sig bredvid stigen, och vi vuxna fick spana efter dem. Vi kikade på älgspår, myrstackar med fullt aktivitet, spår efter björn som rivit i myrstackar och ätit jordgetingbon.

En pannlampa är perfekt så att man har händerna fria när man behöver krypa och klättra. Eller när man vill hålla någon i handen för att det är lite läskigt.

Stina hade lyckan att hitta en skatt där längst in i det nedre rummet. En fällkniv som någon högst troligt tappat där inne. Hon var överlycklig! I det mindre grott rum skimrade det i taket och barnen hade stora ögon och undrade om det var guld.

Ingen utflykt utan matsäck! För dagen hade vi vispat ihop en pannkakssmet som vi hällt upp i en mattermos. Vi gjorde upp en eld och hade tagit med vår ute-gjutjärnspanna och stekte pannkakorna över elden. Pannan har vi ärvt efter Elins mormor, efter en rejäl omgång med stålborsten och en hel del omsorg och ett extra skaft funkar det perfekt att ha med på äventyr. Jag tror mormor May hade gillat tanken på att hennes stekpanna får följa med på äventyr och mätta små barnbarns barns magar.  Pannkakorna gjorde såklart succé hos barnen. 

Efter lite mat i magen, och ytterligare en sväng inne i grottan gick det av bara farten längs stigen hem! Pappa Christian var stora skogstrollet som ville äta små mänskobarn. Det var hur roligt som helst hela vägen tillbaka till bilen.

4.4 13 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
Instagramtävling utifrån temat ”Ät mat utomhus tillsammans” (tävlingen är avslutad!).
Nästa inlägg
Ekopark Grytaberg
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Kommentar
äldsta
senaste poppuläraste
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
Elida
Elida
3 år sedan

Oj vilken fin utflykt, tack för tipset 🙂

1
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x