Vinnaren i instagramtävlingen är…..!

Under januari månad utlyste vi tillsammans med Outnorth.se en instagramtävling där vi ville att man skulle dela med sig av sin bästa vinteraktivitet och även motivera varför aktiviteten var favoriten. I prispotten fanns ett presentkort på Outnorth.se. Det var så roligt att se alla härliga aktiviteter som ni var ute på och det bidrog verkligen till att inspirera andra vilket också var vår förhoppning med tävlingen och med hela kampanjen ”utforska naturen tillsammans”. STORT tack till alla er som deltog! Håll utkik framöver för det kommer fler tävlingar under året.

Nu har vi tillsammans med en representant från Outnorth.se kollat igenom alla de bidrag som deltog och utsett en vinnare. Det var inte lätt eftersom det fanns så många härliga bidrag men tillslut kom vi överens om en vinnare.

Vår motivering till varför vi valde det bidrag vi gjorde är som följer:

Det vinnande bidraget har på ett bra sätt fångat det som hela vår kampanj syftar till, att lyfta värdet av att låta naturen vara en del av barnens vardag och betydelsen/värdet av de där små vardagsäventyren! För det är just precis där de spontana och enkla vardagsäventyren som ofta är de stunder som man mins och kommer ihåg mest. Vidare tycker vi att det vinnande bidraget också har visat på att man trots brist på vinter, kyla och snö kan komma ut och göra utomhusaktiviteter tillsammans och att vinteraktiviteter faktiskt inte behöver vara aktiviteter på snö/is. Vinnaren har med andra ord lyft en viktig och grundläggande aspekt på friluftsliv med barn – håll det enkelt! Eller som vinnaren själv beskriver det ”hellre ofta och nära än sällan och stort”.

Vinnaren är…..runtknutentyrarna!

Det vinnande bidraget i vår Instagramtävling.

Givetvis var vi också lite nyfikna på vilka som står bakom instagramkontot runtknutentyrarna så vi tog kontakt med dem och ställde några frågor.

Vilka är Runtknutentyrarna?

Vi är en familj bestående av två mammor, Anna och Maria, och våra två barn, Eli som är 6 år och Lykke som är 2,5 år. Vi bor i söderort utanför Stockholm med närhet till många fina naturreservat. Det passar oss perfekt som vill ha tillgång till det en större stad kan erbjuda men också ha skogen runt knuten, vilket vi bokstavligen har och aldrig skulle vilja byta bort. 

På er instagram skriver ni ”hellre ofta och nära än sällan och stort” vilket överensstämmer väldigt mycket med vår grundtanke för hela kampanjen ”utforska naturen tillsammans”. Hur tänker ni kring just detta?

Bra friluftsliv är det friluftsliv som blir av, som någon klok skrev. Bra friluftsliv för oss är också ett friluftsliv som många kan delta i, utan en massa dyra prylar och tidigare kunskap. När det gäller våra egna barn har vi velat skapa en vana av att vara ute och har satsat på många små och nära äventyr för att föda lusten och intresset för utelivet. Många små härlig minnen som blir en bra grund att stå på inför längre och större äventyr, om vi längre fram vill göra sådana. Innan man ger sig ut på ett större äventyr med ett tydligt mål i sikte kan det vara bra att ha börjat i det lilla. I det barn ändå är intresserade av längs t.ex en vandringsled. En häftig rot, en färgglad spindel, ett roligt klätterträd. Att träna på alla moment var för sig kan också vara bra innan man börjar kombinera dem. Göra upp eld, montera och köra igång gasköket, tälta en natt, paddla, cykla i skogen. Små korta äventyr är också perfekta när det gäller att lära sig känna in hur mycket kläder som är lagom att ha utan att frysa eller hur mycket packning man orkar bära. Det vill man gärna ha koll på innan men ger sig ut på en längre strapats. Dessutom behöver ens mål med friluftslivet inte vara en längre vandring eller en hel vecka i skidbacken. Det lilla kan vara det stora. 

Vilka är era tre bästa tips för att låta naturen bli en del av era barns vardag och för att komma ut och utforska naturen tillsammans?

  1. Fika eller ät god matsäck ute. I skogen, vid havet, i en fin park. Gärna en vardag efter skola och förskola, om det hinns med. Det är hyfsat enkelt och ger en vana av att vara utomhus. Gå gärna ihop med kompisar och ha enkelt knytkalas ute. Det ger bra draghjälp. Se till att det inte blir kapprustning i vem som tar med den mest avancerade matsäcken. Håll det enkelt. 
  2. Lyssna in barnen, vad vill de göra? Låt dem guida och häng bara på. Utforska det barnen vill utforska när ni är ute. 
  3. Plocka med naturen in. Låt barnen ta med kottar, pinnar och roliga barkbitar hem. Låna fina böcker om naturen på biblioteket och läs om djur och natur. Ta vara på barns medfödda intresse för saker som växer och rör sig. 
0 0 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
Februariutmaningen – bygg en koja tillsammans!
Nästa inlägg
Fira fettisdagen med en smaskig krabbelursemla!
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x