Reklam! Denna kampanj är ett betalt samarbete med Outnorth.se och innehåller reklam för Outnorth.se.

Utforska naturen tillsammans – En “utmaning” till alla föräldrar under 2020 för att låta naturen bli en del av barnens vardag!

I samarbete med Outnorth.se (en av Skandinaviens ledande nätbutiker med produkter inom friluftsliv och outdoor) presenterar vi denna kampanj och föräldrautmaning för 2020 som vi valt att kalla ”Utforska naturen tillsammans”. Vår förhoppning är att kunna inspirera och uppmuntra varandra till att vara utomhus tillsammans med våra barn.

Hitta en lagom nivå för er familj

Många frågar oss om tips på aktiviteter och äventyr för barnfamiljer och givetvis delar vi gärna med oss av förslag, tankar och idéer och vad som har fungerat för oss. Men som med så mycket annat så gäller det att hitta någonting som passar just dig, dina barn och er familj. Att hitta rätt nivå och anpassa aktiviteter efter barnens förutsättningar är viktigt, annars kan resultatet bli tvärtemot vad man önskar. Lägg inte ribban för högt till att börja med, utan börja på en lagom nivå.

Låt ditt barn guida dig och upptäck/ återupptäck naturen tillsammans

Det är en häftig upplevelse att få upptäcka naturen tillsammans med sina barn. För vissa är det kanske första gången man upptäcker naturen och då är barnen den bästa guide man kan få, de har nämligen en fantastisk förmåga att stanna upp, se de där små detaljerna och låta fantasin styra. De är också till skillnad från oss vuxna inte så målinriktade utan ser vägen mot målet som en del av äventyret, där har vi som vuxna faktiskt mycket att lära oss av våra barn.

För andra är det kanske så att man får möjlighet att återupptäcka alla de där minnena, upplevelserna och äventyren från sin egen barndom tillsammans med sina egna barn. Att ta med sina barn ut i naturen på samma sätt som de egna föräldrarna gjorde en gång i tiden och låta kunskaper och upplevelser gå i arv till nästa generation.

Ge barnen en god grund som kan växa på sikt

Oavsett ambitionsnivå så finns det ett tips som vi tror att alla föräldrar kan ta till sig, det som vi har haft som en av våra grundfilosofier när det gäller vårt föräldraskap. Fokusera huvudsakligen på att lära barnen att tycka om att vara utomhus, att låta naturen vara en del av barnens vardag och att inte göra det till en så stor och omständlig sak. Håll det enkelt, bli en medupptäckare och utforska naturen tillsammans med ditt barn. Och vänta inte, ju förr desto bättre. Ta med barnen ut i naturen och lär dem att uppskatta att vistas där, vänta inte till de har blivit äldre och annat lockar och konkurrerar.

Som vi ser det så behöver man inte vara en extrem outdoor- och äventyrsfamilj för att ha ett aktivt familjeliv och kalla sig en aktiv familj. Det handlar som vi ser på det mer om att göra saker tillsammans som familj, och att hitta de där små äventyren i vardagen. Vår filosofi är dessutom att det är just precis i dessa små vardagsäventyr i närområdet som ni sår små frön hos era barn som sedan kan växa till ett brinnande natur, fritid och outdoorintresse i framtiden.

Vår förhoppning är att kampanjen kan vara till hjälp och inspiration för dig att komma ut och utforska naturen tillsammans med ditt/dina barn under 2020!

Månadens “utmaning”

Februari

Bygg en koja tillsammans.

Alla små (och stora) äventyrare behöver en bas att utgå ifrån när de ska ut på sina upptäcktsfärder och äventyr. En koja är det perfekta lägret. Att bygga en koja tillsammans och sedan leka i det färdiga resultatet är dessutom en fantastisk aktivitet som brukar uppskattas av både stora och små. En annan sak som är bra med kojor är att de kan byggas året runt oberoende av väder vilket gör att alla kan delta i denna utmaning.

Senaste blogginläggen

Utmaningar 2020

Under 2020 kommer vi varje månad kommer att släppa en ny “utmaning”. Givetvis ska detta ses enbart som en rolig grej, som en inspirationskampanj där du får konkreta tips på aktiviteter och INTE som ett tvång eller krav. Det är inte heller meningen att det ska upplevas som ett misslyckande om man inte klarar av eller orkar med alla utmaningar. Se det istället som så att du under året kommer att få förslag på spännande aktiviteter att göra med dina barn, känns de som någonting som du vill testa så kör! I samband med dessa utmaningar kommer vi även att publicera bligginlägg med lite konkreta tips, tankar och idéer. Hoppas att du vill anta utmaningen och följa med oss ut på äventyr under 2020!

Vi kommer också att i samarbete med Outnorth.se ordna lite tävlingar under året. Så håll utkik här på hemsidan och via våra sociala medier. 

Januari

Gör en vinteraktivitet tillsammans.

Januari månad är ju en riktig vintermånad och förhoppningsvis kommer det att finnas tillgång till snö i hela landet. Vi älskar att bo i ett land med fantastiska variationer och den förvandling som årstiderna innebär. Alla årstider har sina fördelar och när det gäller vintern så finns det ingen anledning att hålla sig inomhus bara för att det blir snö och minusgrader. Det finns massor av roliga aktiviteter att göra tillsammans med hela familjen.

Februari

Bygg en koja tillsammans.

Alla små (och stora) äventyrare behöver en bas att utgå ifrån när de ska ut på sina upptäcktsfärder och äventyr. En koja är det perfekta lägret. Att bygga en koja tillsammans och sedan leka i det färdiga resultatet är dessutom en fantastisk aktivitet som brukar uppskattas av både stora och små. En annan sak som är bra med kojor är att de kan byggas året runt oberoende av väder vilket gör att alla kan delta i denna utmaning.

Blogginlägg

Här kan du läsa lite blogginlägg som vi kommer att skriva kopplade till temat på kampanjen men också kopplade till de “utmaningar” som vi kommer att presentera varje månad. Hoppas att dessa inlägg ska vara inspirerande. Dela gärna och kommentera gärna med dina tankar och synpunkter.

Fototävling
Instagramtävling utifrån temat “gör en vinteraktivitet tillsammans” (tävlingen är avslutad!).

Instagramtävling utifrån temat “gör en vinteraktivitet tillsammans” (tävlingen är avslutad!).

Reklam! Denna inlägg är ett betalt samarbete med friluftsbutiken Outnorth.se och kan innehålla reklam. Tävlingen är avslutad och en vinnare är utsedd!Tillsammans med Outnorth utlyser vi nu en tävling där du har chansen att vinna en värdecheck på Outnorth.se till ett värde av 900 kr. Tävlingen är en del i…
Läs mer

#utforskanaturentillsammans på Instagram

Tagga dina bilder med #utforskanaturentillsammans och hjälp oss att inspirera andra.

Something is wrong.
Instagram token error.
Meny