Äventyr på North Curl Curl

Ibland är det skönt (och ibland såklart helt nödvändigt, speciellt med små barn) att låta vädret styra aktiviteten för dagen. Igår var vädret ostadigt och vi tog en tur till shoppingcentret och matbutiken för att fixa lite ärenden och fylla på kylskåpet. Vi köpte ett cyklop med snorkel till barnen, så nu är vi redo att utforska livet i havet när finvädret är tillbaka! Från matbutiken fick vi med en hel del gott som vi passar på att njuta av här i Australien; avokados, torkad mango, TimTams bland annat. På eftermiddagen var vädret fortfarande ostadigt men vi kände oss ändå sugna på att komma ut. Vi bestämde oss för att promenera ner kika närmare på området vid North Curl Curl. Där visste vi att fanns en havspool med fint läge ute bland klipporna.

Vi promenerade ner till havet och stannade för en klätterpaus i det träd barnen älskar att klättra i. Hilding blir modigare och duktigare på att klättra för var gång, kul att se!

Oavsett väder är det alltid vackert ner mot havet! Och alltid lika skön känsla att plocka av sig sandalerna för att gå barfota i sanden. Vi fick sicksacka oss fram för att inte kliva på de många Blue Dragons som låg uppspolade i vattenkanten. Så skönt att ha med sig en bärstol de gånger vi gå lite längre, och ta oss utanför områden där till och med Thule Chariot vagnen får det svårt att ta sig fram.

När vi kom fram till klipporna vi strandens ände, skrek barnen av upphetsning; ’En grotta!!’ Till och med Nils hoppade i bärstolen och ville ner för att vara med när det är något kul på gång. Det märks så tydligt numera att han läser av sina storasyskon och vill göra som dem. Grottan skulle såklart utforskas på direkten. Den var som en 10 meter smal gång att ta sig igenom, och barnen kunde redan från ingången se att det gick att krypa igenom. Spännande såklart!

Klipporna har bra grepp och klättervänligt för både stora och små. Att klättra är barnens, näst efter att bada, favoritsysselsättningen ute här i Australien. Vi hittade även fler grottor att krypa in i. Så här klättrades det en bra stund innan vi tog oss vidare. Vi fortsatte längs med klipporna vid kanten mot havet. För barnen behövs det inte så mycket klippor för att det ska kännas som ett stort äventyr. Barnen fascinerades samtidigt av krabbor och andra små djur som lever vid havskanten. Störst uppmärksamhet fick en snäcka med inneboende snigel som rörde sig med ’raketfart’.

Ute vid poolen tog vi en kort paus för mellis uppe på en klippa, kanske ett av våra allra bästa mellis ställen hitintills!? Så läckert med havet åt alla håll och att se hur vågorna skummar och slår upp mot klipporna. Och sedan är klipporna så otroligt fina, både i form och färg. De tilltalar designern i mig.  En banan senare hade ingen ro i kroppen att sitta still längre när det fanns så mycket att klättra på och upptäcka.

Klockan började tyvärr dra sig mot kväll och vi hade en promenad tillbaka att göra, så vi fick dra oss hemåt även om vi var sugna på att fortsätta. På vägen tillbaka letade vi snäckor längs stranden men tyvärr utan någon större lycka. På parkeringsplatserna längs med vägen hem balanserade vi på liggande stockar uppsatta som stopp, riktigt kul tyckte barnen. Det storslagna är oftast inte de saker som barnen minns som de bästa under dagen.

Promenaden ner till stranden är ca 2km, längs stranden och klipporna gick vi sedan ytterligare minst 2km, och så sedan hem igen. Så 6km (minst) gick Stina och Hilding utan problem den eftermiddagen, de är riktiga hejare på att gå numera! Med många små äventyr på vägen går barnen långt utan att behöva fundera på och gnälla över att de inte orkar mera.

0 0 Röster
Inläggsbetyg
aktiv familj, aktivt familjeliv, australien, äventyr, familj, klättring, klippor, resa, resa med barn, små äventyr
Föregående inlägg
En lugnare söndag
Nästa inlägg
Powerhouse Sydney
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Kommentarer
äldsta
senaste poppuläraste
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
Anette Lidskog
Anette Lidskog
6 år sedan

Vilka fantastiska vyer och vilka häftiga klippor. Ett äventyr som kommer att ge många avtryck!

Christian Olars
Admin
6 år sedan
Reply to  Anette Lidskog

Ja det är fantastiskt vackert! Barnen uppskattar kanske inte vyerna som vi vuxna men tycker att de små äventyren är desto mer spännande.

2
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x