Cykelns- & chokladbollens dag!

Vi har absolut inte koll på alla dagar som ska firas hit och dit, men när vi av en händelse fick se att det den här lördagen var cykelnsdag passade det oss perfekt! Vi har bilen på lagning och längtade ut på utflykt. När det dessutom sammanföll med chokladbollens dag var fikat spikat.


Vi tog rutten från en av våra vanligaste löprundor som dagens cykeltur. Totalt blev det ungefär 8km med en liten chokladbolls och lekpaus på mitten. Tips! Löpningen är ett perfekt sätt att reka inför framtida familjeutflykter, speciellt om man är på nya platser!

Nils fick åka i Thulevagnen, medan Stina och Hilding cyklade själva. Roligast tyckte de själva att det var att få tävla i lag mot mamma och pappa, för att se vem som hann först till olika mål längs vägen. Såklart vann de alla gånger.
Så vårpeppigt med björklöven som slagit ut, häggen som blommar när som helst, fågelkvitter och ljum temperatur (ljuvligt efter två kalla veckor!)

Chokladbolls paus på en stengärsgård.
(Ingen tvekan om vem som är mest frusen i familjen…)

Efter att vi fikat tyckte vi föräldrar att det var dags att cykla vidare, men barnen hade andra planer. De ville ju leka! De klättrade och balanserade på stengärsgården, hittade en koja och lekte i skogen en lång stund. Det är så lätt att som vuxen se cyklingen som utflykten och att hela tiden vilja vidare, medan barnen gärna vill vara en stund i nuet och bara vara och hinna leka. Här har vi något att lära tror jag, att våga landa och vara i stunden.

Förmiddagen bjöd på någon regnskur så medan regnet trummade på rutorna passade vi på mysa inomhus och att baka chokladbollar. Inte helt friktionsfritt, som alltid när det ska bakas alla tre barnen samtidigt. Det där med millimeter rättvisa som önskas är en utopi… Men när alla till slut fick smaka på smeten var ordningen återställd.

Recept på chokladbollar!
100 gram smör (rumsvarmt)
3 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
3 1/2 dl havregryn
3 msk kallt kaffe

Kör alla ingredienser i en mixer och rulla till bollar. Rulla i kokos eller pärlsocker.

Alternativ på chokladbollar utan socker som faktiskt är riktigt goda! Gillas hos 2 av 3 av våra ungar, och vi föräldrar tycker till och med att de är godare än riktigt chokladbollar. Jag brukar oftast inte mäta upp ingredienserna utan höftar ner dem i en mixer, ungefär såhär;

Dadelchokladbollar
15st torkade dadlar
20st mandlar
3 msk kokosolja
vaniljpulver
2 msk linfrön
3 msk kakao
1 msk kaffe
riven kokos

Kör alla ingredienser i en mixer. Forma till bollar som rullas i riven kokos.

Balansövning
0 0 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
En spontan och magisk SUPerhelg!
Nästa inlägg
Hitta ut, till Svabensverk!
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x