Skogsutflyktspremiär!

Visst är det någonting speciellt med den där första skogsutflykten för säsongen, när snön har försvunnit och man kan röra sig obehindrat till fots i skog och mark. För oss blir första skogsutflykten lite som när man släpper ut kossorna på grönbete, eller när björnarna får kliva ur sitt ide efter en lång vinter. Det nästan spritter i kroppen av lycka och välbehag. Blåsippor, tussilago, knoppar på buskar och träd, tranor och andra flyttfåglar i all ära – men för oss är det bästa av alla vårtecken just detta!

Vi älskar vintern men en av tjusningarna med vinter är att den tar slut och övergår i vår. För visst är det fantastiskt att bo i ett land med flera årstider och att få följa med i den variation som det innebär?

Igår gjorde vi skogsutflyktspremiär då vi åkte ut i skogen efter att mamma Elin slutat jobbet för att laga och äta middagen utomhus. Med oss tog vi Muurikkan som vi använda för att laga maten.

Vi har också börjat bocka av listan till vår kampanj ”Samla Familjeäventyr” som vi har dragit igång, och nu kunde vi bocka av rutan med ”Ät mat utomhus”. har du missat vår krysslista så finns den att ladda ner här! Vi är väldigt glada över all positiv respons som vi har fått över den listan och det känns superskoj att den kan hjälpa och inspirera andra familjer till ett aktivt familjeliv.

Vår Muurikka som vi skaffade ifjol höstas kommer garanterat att användas mycket i vår, sommar och höst!

Sista biten ut i skogen låg det fortfarande snö på vägen då detta är vägar som inte plogas på vintern, så vi fick gå en liten bit för att komma fram till vårt mål. Väl på plats tände vi en eld, och barnen roade sig med att kasta sten på den porösa is som fortfarande låg på delar av den lilla skogstjärnen. Vädret var fantastiskt, som det har varit nu senaste tiden. Så vi njöt i kvällssolen under tiden vi lagade maten.

Det blev stekt kyckling i pitabröd med grönsaker och avokadoröra. Perfekt då man kan förbereda det mesta hemma och sedan snabbt steka på kycklingen och grilla bröden ute i skogen. Enkelt, snabbt men så otroligt gott!

Blev stekt kyckling i pitabröd med grönsaker och avokadoröra. Enkelt men otroligt gott!
Perfekt att hacka upp grönsakerna hemma och ha med i en låda. Vi har lådor från Lunchbots som vi ofta använder på våra utflykter. Perfekt med små fack i lådan.

När maten var färdig satte vi oss i gräset och åt. Trots att det så sent som för en vecka sedan låg ganska mycket snö i skogen så är det redan väldigt torrt vilket känns oroväckande med tanke på fjolårets stora skogsbränder som härjade bara några mil hemifrån.

Är inte detta livskvalité så säg!

Och appropå att det är torrt utomhus i skog och mark och att det under den senaste veckan har rasat flera skogsbräder i Sverige så känns det extra viktigt att betona vikten av att alltid hålla en eld under uppsikt och att alltid se till att släcka elden noggrant efter sig.

Efter ett par härliga timmar ute i skogen var det så dags att åka hem igen. Men är det inte just detta som är livskvalité – att kunna åka ut i skogen efter jobbet, laga mat, leka och njuta av sol och frisk lufta ett par timmar innan man måste åka hem och påbörja kvällsrutinerna. Vi är i alla fall otroligt glada över att vi bor på ett ställe som möjliggör detta och som gör den enkelt för oss att leva det aktiva familjeliv som vi vill.

Sammanfattningsvis en perfekt början på vårens skogsäventyr!

0 0 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
Cykelutflykt i härligt vårväder
Nästa inlägg
En spontan och magisk SUPerhelg!
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x