Darling Harbour med barn

Efter besöket på SEA LIFE var planen att kika närmare på området i Darling Harbour, vi hade hört att det skulle finnas en lekplats och att det kinesiska torget troligen var fint nu i samband med det kinesiska nyåret. Vi gick utmed promenaden längs hamnen men innan vi gick vidare åt vi lunch på en av restaurangerna med utsikt över hamnen, för att ladda inför mer promenerande och lek.

Vi började med att ta oss mot den kinesiska parken och sparade lekparken som motivation för barnen att gå en bit. Vi ramlade på Chinese Garden of Friendship och bestämde oss för att göra ett besök. Helt klart värt sina 15 dollar i inträde, så mysigt med en grön lummig trädgård i kontrast till alla höghus runtomkring. Det fanns gott om fiskar, fåglar, ödlor, flera vattendrag och vattenfall och flera små tempel att gå in i. De hade även en ’skattjakt’ med olika djur och egen karta till barnen längs rundan i parken. Mycket uppskattat av Stina och Hilding, de fick ledtrådar från kartan och kunde sedan leta sig fram till de små djuren som fanns gömda i trädgården. Djuren var de som utgör de olika åren i den kinesiska tidräkningen. Barnen fick skriva en önskan inför det nya året, hundens år, och de hängdes upp i band från taket i ett av templen. Inspirerade av SEA LIFE önskade sig Stina en clownfisk och Hilding en haj.

Vi letade oss sedan vidare till China Town som bara låg några minuter bort. Kul att se och gott om kineser och utsmyckning pga kinesiska nyåret. Vi hade gärna ätit på någon av de många restaurangerna på gatan men det stämde dåligt med tiden för barnen så det får vi spara till något annat tillfälle. Vi fick syn på något som hette ’Paddys market’, vi gick in i en stor byggnad och det kändes som vi förflyttades till en stor marknad i Asien, med ett helt gäng med stånd med souvenirer, solglasögon, kläder och allt möjligt och omöjligt krafs och med en matmarknad längst in. Barnen kikade med stora ögon och ville helst köpa med sig nästan allt hem. Nils somnade äntligen på Christians rygg men i den lilla lätta bärryggsäck vi har sitter han inget bra när han sover så Christian fick bära honom i famnen. Nu var barnen taggade på lekplatsen och den glass vi utlovat på eftermiddagen så vi gick tillbaka mot Darling Harbour, en tio minuters promenad.

Glass och fredagsgodis i ett…

Lekplatsen och vattenleken i Darling Harbour var värt ett besök till Sydney bara i sig. Här hade våra barn lätt kunnat underhålla sig en hel dag. Lekplatsen hade linbana, rutschkanor i olika storlekar, gungor i olika modeller, klätterställning 3 gånger så stor som den vi har hemma i Edsbyn, och repklättring, sandlåda med mera. Roligast tyckte barnen var linbanan och den stora rutschkanan där man fick klättra upp med ett rep. Men allra roligast tyckte barnen att vattenleken var.

Vattenlekens största del bestod av gångar och kanaler där vatten kunde rinna. Barnen kunde pumpa vatten, styra vattnets vägar genom att öppna och stänga olika typer av portar och dörrar, det fanns vattenhjul och snurror. Lika roligt för 1,5 åringen, 4-åringen och 6-åringen!

Det fanns även gott om olika fontäner som sprutade vatten i olika höjder, här sprang barnen fram och tillbaka och skrattade och lekte. Det var tur vi hade ombyte med oss, för efter det här var de plaskblöta alla tre, från topp till tå. Nästa gång tar vi med badkläderna.

Gårdagen i Darling Harbour gav mersmak, hit kommer vi definitivt att återanvända, perfekt för familjer med barn i vår ålder.

0 0 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
SEA LIFE Sydney Aquarium
Nästa inlägg
Vi tror oss ha hittat en skatt, en genuin skidoas med äkta fjällkänsla omgiven av orörd fjällnatur i Funäsfjällen.
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Kommentarer
äldsta
senaste poppuläraste
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
Edings
Edings
6 år sedan

Så himla härligt ni ser ut att ha det! Kram från oss

Emma
Emma
6 år sedan

Nyss hittat hit genom Elins instagram. Ni inspirerar på väldigt många sätt. O inte minst den här resan ni gör men även till ett aktivt familjeliv. Det är mitt mål som förälder och vi är på god väg att hitta balansen för just vår familj ? Måste bara fråga en sak på en av bilderna på instagram har du Elin vad det ser ut som en långärmad baddräkt. Var hittar man en sådan? ? fortsätt att inspirera ♡

4
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x