Vi tror oss ha hittat en skatt, en genuin skidoas med äkta fjällkänsla omgiven av orörd fjällnatur i Funäsfjällen.

Sol, värme och strandliv i all ära. Men såhär i sportlovstider är det inte utan att man längtar lite efter snö och skidåkning, ett intresse som delas av både stora och små i familjen.

När jag (Christian) och Elin studerade i Östersund så besökte vi ofta den jämtländska fjällvärden (både sommar och vinter) och vi trivdes väldigt bra där. Men på senare år har vi dragit västerut och istället börjat att utforska Härjedalsfjällen som enligt oss erbjuder en mer oexploaterad och genuin naturupplevelse både sommar och vinter.

Vi har ända sedan vi åkte till Australien pratat om att vi måste hinna med lite skidåkning i fjällen när vi kommer hem, någonting som även barnen har varit väldigt angelägna om. Och nu är det klart! Vi tror oss ha hittat en skatt, en genuin skidoas med äkta fjällkänsla där naturen står orörd runt knuten i Funäsdalsfjällen, Härjedalen. Anläggningen som vi mer eller mindre av en slump har hittat heter Tännäskröket.

Fakta om Tännäskröket

Antal liftar 5 (1 tvåstolslift, 4 släp)
Antal nedfarter 17
Svarta 2
Röda 7
Blå 6
Gröna 2
Längsta nedfart 2000 m

Tännäskröket är en lite mindre och gemytligare fjäll och- och skidanläggning i underbara Funäsfjällen, cirka 20 minuter från Funäsdalen by. Här kan man bo i vackra naturnära fjällstugor, fina lägenheter eller på campingen med alla bekvämligheter man kan tänka sig. Som besökare erbjuds man skidåkning både på längden och tvären, skiduthyrning, fiske, skoterhyra och mycket mer.

Du kan välja mellan sammanlagt 17 nedfarter belägna på de två bergen Hemkröket (K1) och Mellankröket (K2). Anläggningen har 5 liftar (1 tvåstolslift, 4 släp)

På sin hemsida skriver man att:

”Oavsett om du är glad amatör eller rutinerad Jibber hittar du alltid kul och varierad skidåkning. Från den nästan två kilometer långa glidarbacken Långsvägen till den klassiska Tännäsbacken. Flera av backarna är perfekta för barn och skidskolan ger en bra start för alla nybörjare.

Tillsammans med friåkningsprofilerna Jon Wagenius och Tom Oliver Hedvall har vi tagit fram drygt 20 offpistrepor fyllda med både naturliga och konstruerade ”drops” och hopp.

I Tännäskröket slipper du trängsel i backen och långa köer till liften så att du kan utnyttja dagen fullt ut till skidåkning i stället”

Tännäskröket finns det också fina boenden (finns både stugor och lägenheter) med skidbacken precis utanför dörren och vildmarken med Rogens Naturreservat runt knuten.

Vi kommer att bo i Parhuset Räven med 6 bäddar som ser ut att vara en mysig timmerstuga med sovloft och som är inredd med lyxig inredning från Norrgavel och ligger ett stenkast från liftarna (100 m till nedfarter, längdspår och restaurang). På bilderna på hemsidan ser det verkligen ut som en oas där vi kommer att få det riktigt bra tillsammans!

 

Då vi vill åka till fjällen för att huvudsakligen åka skidor och njuta av fjällnaturen så attraheras vi av mindre och genuina anläggningar. Vi hoppas att Tännäskröket ska motsvara våra förväntningar (givetvis kommer vi att dela med oss av våra tankar och synpunkter när det är dags). Men nu har vi i alla fall en riktigt härlig upplevelse att se fram emot även när vi kommer hem från vårt Australienäventyr!

 

 

0 0 Röster
Inläggsbetyg
fjällen, funäsdalsfjällen, härjedalen, skidåkning, tännäskröket
Föregående inlägg
Darling Harbour med barn
Nästa inlägg
Hurra för pappa Christian!
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x