SEA LIFE Sydney Aquarium

Vi har haft en minst sagt händelsefull dag i Sydney, barnen somnade på rekordtid och vi vuxna sitter bänkade i TV-soffan framför OS, sprintstafferna. Här får ni nu följa med oss till SEA LIFE Sydney Aquarium.

SEA LIFE Sydney Aquarium ligger vid Darling Harbour och vi kunde åka en och samma snabbfärja direkt från Manly. Precis intill ligger även ett zoo, WILD LIFE Sydney Zoo och Madame Tussauds men det hoppade vi över eftersom vi redan hunnit med Taronga Zoo, som är större, och Madame Tussauds intresserade oss inte.

Detta var en av de aktiviteter som vi redan hemma i Sverige bestämt oss för att hinna med. Barnen hade höga förväntningar och stämningen var på topp redan från morgonen. Vi hade egentligen tänkt åka redan igår med eftersom det då skulle blåsa 40 m/s (det är mycket det!!!) så avstod vi från att åka färjan den dagen. Så idag var barnen lite extra laddade när turen äntligen blev av.

Vi var på plats i god tid och började med mellis och att utforska närområdet under tiden vi väntade på att det skulle öppna för dagen. Vi fick vänta en liten stund i kö innan vi kom in men det var relativt lugnt med folk, mest kineser som är här för att fira kinesiskt nyår. Tyvärr är de lite tråkiga när det kommer till att vänta på sin tur utan tränger sig fram bäst de kan och tycker.

Till att börja med fanns många små akvarium att kika på, sjöhästar, clownfiskar, sjöstjärnor, små fiskar i alla möjliga former och färger. Spännande tyckte barnen, rummet var nedsläckt och akvariumen upplysta för att synas bättre och för fiskarnas skull. De olika rummen med mindre akvarier var uppdelade efter de områden där fiskarna och djuren naturligt lever, stora barriär revet, south coast shipwreck, Jurassic Seas, Sydney Harbour. Sedan följde två större tunnlar med fiskar under temat Dugong Island och Shark Island. Detta tyckte barnen var häftigt, att se de stora fiskarna, hajarna och rockorna simma runt och ovanför dem. Och att få komma riktigt nära och se dem precis intill och nästan känna med händerna på glaset. Hilding hade pratat mycket om hajarna och var mycket nöjd att få se dem i verkligheten nu. Tyvärr missade vi matningen av hajarna, det hade Hilding gärna sett. Barnen tyckte även det var lika spännande med de dykare som var i tankarna för att rengöra. Stina fastnade för clownfiskarna som fanns att kika på på många ställen, snart har hon tjatat sig till en egen liten fisk att ha hemma i ett akvarium. Det fick bli ett litet gosedjur i shopen innan utgången. (Synd för Stina så har mamman i denna familjen satt ett veto nej i frågan om husdjur)

Efter tunnlarna fick vi åka en ’Pingvin Express’, en liten kort tur på max 2 minuter, i en röd gummibåt in i ett kallare område precis intill ett stort akvarium med simmande pingviner. Så otroligt smidiga och snabba de är i vattnet, det tyckte vi vuxna var häftigt att se! Sedan kom vi förbi ett område med snö och is där ett helt gäng med olika pingviner gick runt, vi fick åka riktigt nära. Så trots en mycket kort åktur som var det helt klart en häftig upplevelse, och speciellt barnen tyckte var var kul att få åka båt.

Sedan fanns möjlighet att kika mer på pingvinerna. De var riktigt pigga och nyfikna och kom fram till glaset och kollade in barnen noga. Helt klart uppskattat.

Längre in fanns möjlighet att måla sin egen fisk och scanna in den till ett stort digitalt akvarium på väggen. Det var populärt och såklart var lyckan gjord när de hittade sina egna fiskar bland alla dem på väggen. Stina fick också klappa en sjöstjärna, Hilding ville INTE 🙂

Slutligen fanns flera riktigt stora akvarieväggar fulla med alla möjliga fiskar och djur. Otroligt fängslande för både stora och små.

Barnen tyckte att detta var toppen och ger högsta betyg. Vi vuxna tyckte att det helt klart var värt pengarna för barnens skull men är inte överdrivet imponerade. Lite slitet och vissa akvarier börjar se lite smutsiga ut. Vi hade önskat att de fanns fler kanter/högre nivåer för barnen att stå på så att de kom upp högre och kunde se bättre. Det tog oss drygt 2 timmar att gå igenom och då kände vi oss färdiga med akvariumet.

Resten av dagen spenderade vi i Darling Harbour, om möjligt än mer lyckad än turen på akvariumet, mer om det kommer i bloggen under morgondagen.

 

0 0 Röster
Inläggsbetyg
akvarium, aquarium, australian, familj, resa, resa med barn, sea life, sydney
Föregående inlägg
Att landa i någon form av vardag
Nästa inlägg
Darling Harbour med barn
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x