En bättre lördag

En ny omväg till stranden kan vara nog för nya upplevelser som gör dagen. Vi valde en längre väg till stranden för att stanna vid klätterträdet som barnen sett fram emot att få klättra i igen. Det var så klart en höjdare även den här gången. Stina klättrar med lätthet och Hilding kämpar och gör sitt bästa för att hänga på. Hönsmamma som jag är får jag bita mig i tungan för att inte be honom låta bli att klättra så högt, om än lite ostadigt så går det ju bra och han måste ju få träna han med!

Istället för att fortsätta rakt fram mot havet valde vi att ta omvägen över till andra sidan om den lagunen som löper längs med gångvägen. På andra sidan stod en ödla och barnen var stormförtjusta men också lite avvaktande, den var ju även lite läskig. Nils hade däremot gärna gått fram och bekantat sig närmare om han hade fått, storasyskonen stoppade honom med förskräckta miner.

Bara på andra sidan väntade ett helt gäng med nya klätterträd lika stora som det första, helt klart populärt! Barnen klättrade glatt och ville motvilligt gå därifrån. På den här sidan om lagunen låg flera stora gräsområden för cricket och flera matcher spelades av barn i olika åldrar. Här fanns även basketplaner och ytor att cykla, åka kickbike, skateboard. Så härligt att se ett så STORT och brett utbud för rörelseglädje. Från ett trädäck som gick ut över lagunen kunde vi se fiskar, stora och små, en stor ålliknande fisk, änder och ett svart svanpar. Bland sportytorna fanns även en lekplats, som en magnet för barnen. Vi lekte där en stund och åt sedan mellis där bredvid. Redan här tyckte Stina att detta var bästa dagen i Australien hitintills.

Efter mellis hade vi lite nya krafter och orkade promenera ner till stranden, Curl Curl. På stranden var det riktigt häftig fart på vågorna idag. Så pass att många surfare hade problem att ta sig ut över det värsta partiet, vi såg flera som valde att gå in mot land igen. Med andra ord var det inte tanke på att bada där i med barnen. Dessutom var stranden stängd för bad, de gulröd flaggorna som normalt finns utsatta för att visa var det är bästa att bada, och ett område som också är övervakat av livräddare. Men det var otroligt vackert och ändå inte speciellt blåsigt.

Vi valde ändå att promenera längs med stranden för att istället ta sikte mot bad i poolen vid strandens ände. Men vi kom inte hela vägen. Vågorna hade sådan fart att de sköljde upp över en platå och skapade ett litet vattendrag i perfekt storlek för barnen att bada i. Och som de bade, sprang, lekte och hade roligt, dagens bästa helt klart! Nils hittade en liten liten nästan genomskinlig krabba som han följde med stort intresse. Magiska färger ut mot havet.

Vi åt sedan lunch på stranden innan vi promenerade vidare mot poolen där barnen såklart ville bada när vi nu lovat det. Idag var det simtävlingar i delen av poolen med simlängder, det var såklart spännande att följa när de förberedde med tält, vimplar, speaker som testade högtalarna och linor mellan banorna. De satt intresserat och kikade på långt håll, och efter mycket funderade undrade Hilding om de skulle få guldmedaljer eller pokaler?? Det blev nog varken eller, det var ett återkommande evenemang varje vecka med glada amatörer och en vid spridning av deltagare, men helt klart spännande för barnen.

Sedan blev det en promenad hemåt där vi grillade till middag. Vi åt en så oroligt god chilimarinerad halloumiost, och kycklingspett som vi grillade, mums! Så avslutade vi den här lördagen, bästa dagen hittills som Stina flera gånger sa under kvällen.

 

0 0 Röster
Inläggsbetyg
aktiv familj, australien, bad, curlcurl, glädje, klätterträd, klättra, lek, rörelseglädje, semester, små äventyr, sol, strandliv
Föregående inlägg
Semla för hela slanten
Nästa inlägg
Små tips i småbarns vardagen
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x