Watsons Bay

Watsons Bay ligger vid South Head, en av de två bergskammarna vid öppningen vid inloppet från Stilla Havet in till Sydneys hamn. Så vacker omgivning, fantastiska vyer åt alla håll. Watsons Bay bjöd på härliga stränder, fina promenadstråk, restauranger med utsikt över Sydney och god mat, den fina och välfotograferade fyren, Hornby Lighthouse, på South Head. Ett perfekt utflyktsmål vår sista dag i Australien, den sammanfattade Sydney bra! Storstaden med kanske världens vackraste omgivning.

Hamnen Port Jackson som är en stor del av Sydney, är världens största naturliga hamn. Eftersom vi bott i Manly har vi på vägen in till Sydney centrum åkt här igenom många gånger. Är man på besök i Sydney skulle jag tipsa om att ta en tur till Manly bara för en tur genom den naturliga hamnen, så vackert. Få andra storstäder har så stor del av sin yta i en hamn. Det skapar ett lugn och en fin inramning som jag tror få storstäder kommer i närheten av.

Enklaste sättet att ta sig till Watsons Bay från Manly är med färja, vi åkte med en mindre färja som under resan hade en guidad tur av omgivningarna, intressant att få höra lite mer om omgivningen och om historiska detaljer.

Vi började med en promenad genom de pittoreska gatorna ner till stranden Camp Cowe. Så många fina, idylliska små mysiga hus. Sydney börjar annars bli ganska exploaterat med många stora, tråkigt fyrkantiga mångmiljoners villor med extra allt. Vid Camp Cowe gjorde vi ett stopp vid den lilla servering som ligger precis intill stranden. ’Tack pappa för att du glömde ta med mellis idag’ sa Stina som var lycklig över att få köpa banana bread och smoothie istället. Sedan promenerade vi längs med promenadstråket på klippkanten ut till South Head och Hornby Lighthouse.

Från Hornby Lighthouse har man fint utsikt in mot Manly och ut över öppningen mot Stilla Havet. Och hur läcker är inte fyren!? Barnen var lite besvikna över att man inte kunde gå in, men det fanns i iallafall en trappa att klättra upp på. Här ute passade vi även på att äta lunchen vi hade med oss.

På vägen dit fanns en stor kanon som barnen lekte en lång stund vid. De finns kvar sedan långt tillbaka i historien, Watsons Bay har varit en viktig punkt för Sydneys försvar. Det finns fortfarande  militära anläggningar kvar som gör att vissa områden är begränsade. Barnen hittade även flera gångar att utforska, och en stor kanon att klättra på. Det var populärt.

På vägen ut till fyren ligger ännu en otroligt vacker strand The Lady Bay, men det är en många nudist stränder som finns i Sydney. Istället för att besöka stranden roade vi oss med att gissa vilka av alla de vi mötte som skulle ut och kika på fyren och vilka som skulle till stranden.

På vägen tillbaka stannade vi till för att bada och hänga en stund på stranden. Jag kan verkligen förstå varför den utsetts till en av Sydneys vackraste stränder. (Och den konkurrensen är inte liten!!) Otroligt klart vatten, fina färger och med utsikt över Sydneys skyline från bortre änden. Det var inte utan att det var lite motvilligt att gå därifrån, vi visste ju att detta var resans sista strandhäng…

Innan vi tog sista färjan hem mot Manly stannade vi till vid The Beach Club restaurangen, där vi fikade. Helt klart värt ett besök! Härlig inredning och god mat/fika.

Kika in alla fina bilder som vi tagit vid Watsons Bay! Klicka in på bilderna för att få full kvalité.

0 0 Röster
Inläggsbetyg
australien, barn, familj, fyr, resa, resa med barn, semester, sol, sydney, watsons bay
Föregående inlägg
En fredag i Manly
Nästa inlägg
Filmjölkslimpa med nötter, frön och frukt
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x