En regnig dag kan också bli en riktigt bra dag!

Det senaste dygnet har det regnat väldigt mycket. Vi hade tänkt att eventuellt göra någon liten utflykt idag men då regnet öste ner på förmiddagen valde vi att ändra våra planer.

Då vi hade fått tips på en inomhusaktivitet för regniga dagar så valde vi att testa den. Så vi tog oss till FlipOut som är ett trampolinställe för alla åldrar som ligger på promenadavstånd från oss, ganska nära det varuhus där vi brukar handla mat m.m. Barnen tyckte att det var roligt att studsa runt på alla studsmattor och efter en timme var de både svettiga och ganska trötta. Vi handlade sedan lite mat innan vi tog bussen hem och lagade lite lunch.

På eftermiddagen hade regnet avtagit och vi beslutade oss för att göra en lite utflykt trots allt. Så vi tog bussen ner till Dee Why Beach och promenerade sedan hela den 2 km långa stranden, vidare längst Long Reef Beach och upp till ”Long Reef point” som är den udde som skiljer Long Reef Beach från nästa strand som heter Collaroy Beach.


Vädret var lite ostabilt även under vår vandring och det blåste friskt och kom lite regnstänk mellan varven. Som tur är hade vi tagit med barnens jackor som skyddade bra både mot vind och regnstänk. Uppe på Long Reef Point var vinden så stark att det nästan var svårt att stå stilla. Men utsikten var fantastisk och vi har bestämt oss för att återvända en annan dag för att utforska Long Reef Point lite mer och fortsätta vår vandring vidare till nästa strand.
På vägen tillbaka till Dee Why hade det blåst upp ytterligare och sanden yrde på stranden och barnen tyckte att det var lite jobbigt. Stina tyckte att vi skulle ringa efter en taxi. När vi förklarade för henne att det nog var vårt för en taxibil att ta sig fram dit så tyckte hon att vi kunde ringa efter en båttaxi istället :). Även Nils som satt i bärstolen tyckte att vinden blev besvärlig och var inte så nöjd på vägen tillbaka.

Men barnen kämpade på bra hela vägen tillbaka och var glada och nöjda med utflykten. Det är ganska mysigt att göra sådana där små utflykter som inte alltid är så planerade. Bara att gå efter en strand är ganska spännande, alla saker som spolas upp av vågorna som snäckor, fiskar, olika sjögräs m.m. Det var även spännande att titta på de som trotsade de hårda vindarna och var ute och Kitesurfade.

I morgon planerar vi att ta en tur till Manly och vidare till Fairlight Beach då vädret ser ut att bli lite stabilare och varmare igen.

 

0 0 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
Choklad muffins med frosting
Nästa inlägg
Utmaning 100km i mars
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x