Ett enklare liv

För ett tag sedan hörde man av sig från Ovanåkers kommun, kommunen som vi bor i och undrade om vi kunde tänka oss att ställa upp på att vara med i en broschyr som skulle tas fram för att berätta om hur det är att leva och bo i kommunen. Vi ställde upp och tyckte att det kunde vara en rolig grej och igår kom de färdiga broschyrerna med rubriken ”Ett enklare liv”.

Förutom en liten intervju med oss så användes en hel del av våra bilder också i broschyren som du kan läsa i digital version HÄR. Barnen tyckte att det var roligt att se bilderna och pekade glatt när de kände igen sig. Här nedan kan du också läsa texten från intervjun med oss.

 

Tid är det mest dyrbara vi har!

Christian och Elin Olars bor i Edsbyn med sina tre barn. Friluftslivet är en viktig del i deras vardag.

–Vi uppskattar att vi enkelt kan komma ut i naturen efter en arbetsdag, säger Elin.

Elin arbetar heltid som förpackningsingenjör på företaget NEFAB, på fritiden driver hon företaget Designproduktion tillsammans med sin man och designar barnkläder åt ett internationellt känt barnklädesmärke. Dessutom driver paret bloggen aktivtfamiljeliv.se tillsammans. Christian arbetar som metod- och kvalitetsutvecklare på Ovanåkers kommun. Friluftslivet präglar hela familjen och på sin fritid fotograferar Christian mycket:

–Det blir mycket friluftsliv på våra foton. Jag vill lära mina barn att tycka om a vara utomhus, leva aktiva liv, uppska att och ta tillvara på allt det vackra i naturen och att leva på ett hållbart sätt. Att leva och bo på ett ställe som har nära till allt vi uppskattar är viktigt för mig och min familj.

En fråga som många säkert ställer sig är: Hur hinner ni med allt?

–Det är närheten som är den avgörande faktorn. Det tar 5 minuter för mig att ta mig till förskolan för att hämta barnen, sedan är det bara hem och byta om och fem minuter efter att barnen är klädda kan vi åka skidor eller vandra i skogen. Det som tar längst tid är nog att klä barnen, säger Christian med ett skratt.

Slutligen konstaterar Elin och Christian att tid är det mest värdefulla vi har och att närheten är något dyrbart och exklusivt.

–För oss innebär närheten fantastiska möjligheter att vara tillsammans som familj och leva det aktiva familjeliv som vi vill leva. För oss är det enkelt och okomplicerat att leva här, vi behöver inte slösa bort vår dyrbara tid utan vi kan använda den till de saker som vi tycker om och som är betydelsefulla och viktiga. För oss är närheten och enkelheten det exklusiva, konstaterar Elin och Christian.

 

0 0 Röster
Inläggsbetyg
Edsbyn, Enkelt liv, hälsingland, Ovanåker, Tid
Föregående inlägg
Intervju med Jonas Rampe, Sverigechef för Superfit barnskor
Nästa inlägg
Rabarberkaka
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x