Intervju med Jonas Rampe, Sverigechef för Superfit barnskor

Detta inlägg presenteras i samarbete med Superfit barnskor och innehåller reklam för deras produkter.

Som en aktiv familj med tre barn är det viktigt för oss att klä barnen i kläder och skor med hög funktionalitet som gör äventyret lite härligare och som inte begränsar barnens rörelseförmåga och lek. Vi har ju tidigare skrivit här på bloggen om våra tankar kring val av vårskor. Under åren som vi har haft barn har vi använt och testat  en mängd olika skor från olika skofabrikat, men har det senaste åren fastnat för Superfit barnskor. Vi upplever att deras skor har en mycket bra funktionalitet, lång hållbarhet, torkar snabbt, är väldigt lätta och smidiga – och barnen gillar dem. Vi har det senaste året valt att enbart använda skor från Superfit med GORE-TEX® membran och inte använda gummistövlar till våra barn. Det har fungerat jättebra och vi kan verkligen rekommendera fler föräldrar att våga skippa gummistövlar till sina barn.

Vi har nu tagit kontakt med Jonas Rampe som är Sverigechef för Superfit barnskor för att bl.a. ställa några frågor till honom om vad ska man tänka på när det gäller vårskor och vilka tips han har till föräldrar som ska köpa skor till sina barn.

Som grädde på moset, vi tävlar även ut ett par sportskor från Superfit – så läs mer om tävlingen och hur du kan vara med och tävla HÄR!

 

Hej Jonas Rampe!

Jonas Rampe – Sverigechef för Superfit barnskor

Vem är du och vad arbetar du med på Superfit?

Jag har min bakgrund både från sport- och livsmedelsbutiker där jag tidigt fick lära mig att lyssna på kunder och deras behov. Jag har arbetat med skor i mer än 25 år och med SUPERFIT sedan vi startade i Sverige för 15 år sedan. Idag är jag kontaktperson till de svenska återförsäljarna och arbetar för att ge dem bäst tänkbara service. Vi arbetar bara med professionella butiker som vi hela tiden försöker uppdatera och utbilda. Vi vill att de ska ha så mycket kunskap som möjligt om Superfits skor men även om barnfötters utveckling och om barnskor i allmänhet.

Berätta gärna lite om varumärket Superfit.

Med över 70 års erfarenhet är Superfit ett genuint skoutvecklingsföretag. Vi är proffs på att ta fram skor där all utveckling är centrerad kring perfekt passform, kvalitet och en snygg och innovativ design. Vi går till och med så långt att vi säger att vi tar ansvar för barnens fötter. Barnskor ska ge stöd åt fötter som växer och utvecklas – och våra skor är baserade på ortopedisk skoexpertis. Från start utvecklades skorna tillsammans med barnläkare. Det säger rätt mycket om oss och varför våra skor ofta blir utsedda som testvinnare i hårda skotester. Vi är marknadsledande i Europa, har vårt huvudkontor i Graz i Österrike och säljer våra skor i 45 länder.

Vilka är dina bästa tips till föräldrar när de köper skor till sina barn?

Mät, mät, mät. Fråga inte om det klämmer i tårna, utan mät. Det är faktiskt viktigt. I övrigt är det bra att se till att inte välja skor som bara är vattentäta, som exempelvis gummistövlar. Det är direkt ohälsosamt för barnen att gå omkring med fötterna inne i tätslutande plast för länge. Välj istället skor vars material är både vattentäta och som andas. Då mår barnens fötter allra bäst.

”Skorna är vattentäta och andas, vilket gör att temperaturen på fötterna blir lagom”

Vad ska man tänka på just vad gäller vårskor?

Många tänker att sommaren är nära och att det bara behövs skor som är bra vid torrt väder. I själva verket är våren ganska blöt och då är sportskor med GORE-TEX®-membran med helt perfekt. De är vattentäta och andas, vilket gör att temperaturen på fötterna blir lagom. Fötterna mår bra och är inte blöta, inte för kalla och inte för varma.

Superfit använder sig ju av GORE-TEX-membran i skorna. Berätta varför det är så bra?

GORE-TEX® är 100% vattentätt samtidigt som det är ett material som gör att ånga och kroppsfukt kan tränga ut ur skon. Det är vad man slarvigt brukar säga att materialet andas. Vattendroppar från utsidan kan inte komma in, men fukten från fötterna kan komma ut. Barnen kan hoppa och leka i roliga vattenpölar utan att bli blöta.

”Barnen kan hoppa och leka i roliga vattenpölar utan att bli blöta”

Ni har också flera utmärkelser i Testfaktas skotester. Varför det tror du?

En viktig orsak är att vi utvecklar skor som är speciellt framtagna just för barn. Det är inte någon efterhärmning av en vuxensko som bara är förminskad till barnstorlek. Det är viktigt. Vi utvecklar alla skor med fokus på en perfekt passform, bra funktionalitet och att skorna ska vara hållbara. Att vi också har GORE-TEX® i de flesta av skorna är en stor del av framgången – det är fenomenalt bra.

Vill ni läsa mer om Superfit barnskor eller hitta deras kollektion med skor så finns det här. www.superfit.se. Följ dem gärna på @superfitbarnskor på Instagram och Facebook.

Vi har sedan en tid tillbaka valt att skippa gummistövlar till våra barn och enbart använda oss av skor med GORE-TEX®-membran. Trots att våra barn leker i vatten så förblir deras fötter torra och lagom varma.

 

Detta inlägg presenteras i samarbete med Superfit barnskor och innehåller reklam för deras produkter.

0 0 Röster
Inläggsbetyg
barnskor, Intervju, Jonas Rampe, Skor, superfit, vårskor
Föregående inlägg
Vårskor för barn
Nästa inlägg
Ett enklare liv
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x