Halloweenpumpa

En halloweenpumpa med en lampa eller ett ljus lyser effektfullt och skapar som inget annat stämningen av halloween. Med några enkla knep är det inte så krångligt att fixa en fin pumpa på egen hand.

Det kan bli lite kladdigt att skapa en halloweenpumpa. Så till att börja med se till att ha en arbetsyta som tål lite kladd.

Skär ett hål i botten av halloweenpumpan

Skär ut ett hål i botten så att du kan ta dig in i pumpan utan att det syns. Ju vassare kniv, desto enklare. När du skär ut botten ska du vinkla kniven (ej rakt ner), på så sätt blir locket större i ytterkanten. Dels så står pumpan stadigt och man slipper kanten upptill där ljuset sipprar ut. Och man slipper bränna sig på ljuset om man ska tända det uppifrån.

Gröp ur halloweenpumpan

Använd en sked och gröp ut innehållet ur din blivande halloweenpumpa ordentligt. En del tipsar om att använda elvispen till detta, något vi provat men inte varit jätte imponerade av. Om du vill kan du ta tillvara på innehållet, pumpakärnorna kan du rosta med lite salt och ha som snacks.

Skissa upp din halloweenpumpa

Gör en skiss på pumpan innan du börjar skära. Med stödlinjer på din pumpa så att du vet var du skall skära för att ett rolig eller kanske läskig figur på din halloweenpumpa. Här får gärna små kreatörer vara med och bestämma om hur pumpan ska se ut. Googla och sök på Pinterest för inspiration, där finns hur mycket ideer som helst!

Smidiga vassa knivar och borrmaskin

Detta är pilligt så ha gott om tålamod. När det är dags att skära ut hålen för ögon och mun på din pumpalykta så använd en tunn vass kniv med smalt blad för att skära ut detaljer. Helt klart är det så att alla timmar av täljande med kniv gör sitt till färdigheten i att karva pumpa. Här kan också en borrmaskin underlätta. Du kan också göra fina mönster, det kan du lätt få till med olika tjocklek på borr. Det kan också underlätta genom att förborra hål där du sedan kan fortsätta att skära ut snitt med kniv. 

Jobba i lager

Genom att jobba i olika lager kan man enkelt skapa konstnärliga detaljer. Genom att skära bort pumpans yttersta skal och skrapa bort på ytan, utan att göra hål rätt igenom får du en snygg effekt och skapar möjlighet till mer uttryck än vad bara hål rakt igenom gör. Dessutom blir det extra effektfullt då det svagt lyser igenom på de gula partierna om man har en ljuskälla innuti.

Var försiktig då du petar ut ögon och mun på din halloweenpumpa. Om delarna sitter delarna hårt kan man skär dem i mindre bitar och försöka att lirka ut dem.

Detaljerna som pricken över i för att lyckas med halloweenpumpan

Vår pumpa fick några extra rivsår och revor för att bygga på det läskiga uttrycket. Med hjälp av borrmaskinen gjordes små hål där vi av ståltråd tryckte fast stift som för att hålla ihop pumpans otäcka revor.

Nu är det bara att vänta till mörkret faller och det är dags att tända och låta halloweenpumpan lysa upp i mörkret.

Vi kan tipsa om att använda en lampa som kan laddas upp igen. Då behöver man inte spendera en förmögenhet på batterier som snabbt drar ur ute i kylan.


5 1 Röst
Inläggsbetyg
halloween, halloweenpumpa, pumpa
Föregående inlägg
En ute-loppa!
Nästa inlägg
Recension canvastavla från Bestcanvas.se
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Kommentarer
äldsta
senaste poppuläraste
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
Kattja
Kattja
8 månader sedan

Skithäftig!❤

Tack för alla tips.

Rysliga hälsingar från Tant Kattja.

Christian Olars
Admin
7 månader sedan
Reply to  Kattja

Tack, kul att du fick lite bra tips! 🙂

2
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x