Höstlovs aktivitet; Naturbingo

naturbingo

Här kommer ett litet aktivitetstips inför höstlovet. Ta med barnen ut i skogen, och ta med vårt naturbingo i en äggkartong. Varje fack blir små rum för att stoppa fynden barnen gör i naturen. I locket på äggkartong finns bilder på vad som ska stoppas i varje fack. Ett, två, tre, börja samla!

Såhär ser vår mall ut som du enkelt kan ladda ner på din dator via länken längre ner i inlägget och sedan skriva ut. Den är anpassad i storlek så den ska passa perfekt i locket på en äggkartong.

Perfekt att kunna stänga äggkartongen medan man letar vidare i skogen. Det är lätt hänt att något hoppar ut när underlaget är ojämnt eller om man plötsligt får lust att hoppa från en sten.

Ute i skogen på naturbingo

Gör det till en tävling med ett litet pris till den som först lyckas fylla äggkartongen fack med samtliga fynd. Eller använd idén som en rolig familjeaktivitet och hjälps åt att leta.

Vår mall för naturbingo är anpassad för att skrivas ut och sedan fästas på insidan av locket på en äggkartong

Allt du behöver är en 12-pack äggkartong, ett limstift och mallen till vårt naturbingo. Ladda hem mallen för vårt naturbingo här! (Anpassad för att skrivas ut på A4)

Möjligheterna är många, det går lika bra att göra sitt eget! Varför inte göra det lite klurigare och se om de äldre barnen kan hitta 12 olika typer av löv, blommor eller insekter. Då ges tillfälle att öva på namnen på olika arter. Vill minstingen bara samla kottar så går ju även det lika bra!

Nästan hela ”bingobrickan” är full, det är bara myran som vi lät krypa tillbaka i skogen igen innan vi åkte hem som saknas.
5 4 Röster
Inläggsbetyg
aktivitetstips, barn, barn i naturen, friluftsliv, höstlov, höstlovsaktivitet, naturbingo, samla familjeäventyr, utebarn
Föregående inlägg
Höstvecka i Funäsfjällen
Nästa inlägg
Behåll träningsmotivationen under hösten och vintern
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x