Behåll träningsmotivationen under hösten och vintern

Kvällarna upplevs kortare och kortare nu när dagsljuset försvinner märkbart tidigare för varje vecka som går. Ibland känns det som energin och orken också försvinner i takten med dagsljuset som minskar.  Något som verkligen hjälper är att komma ut och träna! Här är våra bästa tips för att hålla motivationen uppe under hösten.

Börja med att försök att hitta din stora källa till motivation. Fundera på varför du tränar, vad får du ut av att träna. Vet man det är det lättare att hålla i kontinuiteten. För mig är det så enkelt som att jag konkret helt enkelt mår så mycket bättre, fysiskt men framförallt psykiskt. För att orka en aktiv vardag med tre barn är träningen ett måste för mig. Men trots att jag tydligt vet varför så är det ändå så att motivationen sviktar ibland, så då har jag lite andra knep att också ta till;

Bara gör det! Låter enkelt och många gånger är det just detta som ser till att passet blir av. Jag funderar inte för mycket eller håller på att känna efter utan bara byter om. Annars är det lätt att hitta annat som man borde göra eller hitta en anledning till att man borde ta det lugnt.

Undvik att sätta dig i soffan, har man väl hamnat där är risken ganska stor att bli kvar… Däremot kan man gärna föreställa sig hur skönt det blir att EFTERÅT sätta sig med en kopp te under en mysig filt i soffan framför ett avsnitt av favoritserien.

Fånga dagsljuset! Turas om att hinna ut innan solen går ner, eller om du har möjlighet innan jobbet eller på lunchen? 

Se träningen som värdefull egentid! Som småbarnsförälder är det emellanåt så skönt och välbehövligt att få komma ut. Eller som ett sätt att träffa en vän.

Frisk krispig höstluft!!! Finns det någon årstid med skönare luft att andas? Jag tror inte det!

Köp en riktigt bra pannlampa, som den här som vi investerade i förra hösten! Då tar du dig ut även mörka kvällar och säsongen för skogslöpningen räcker mycket längre. Fantastiskt! Speciellt för dom, som vi, vill skjuta på asfaltslöpningen så långt det går. Den här upptäckten var det som gjorde träningshösten förre året, SÅ FANTASTISKT att kunna springa i skogen trots kompakt mörker redan klockan tre på eftermiddagen. Verkligen en investering värd sina kronor!

Sätt upp ett mål att kämpa mot. Kanske är det 100km på en månad, att träna varannan dag eller ett lopp. Eller att göra en enkel planering över veckans träning, kan vara den extra sparken i baken som behövs för att se till att träningen blir av.

Lyssna på en spännande ljudbok eller podd. Bara tanken på att proppa i en ljudbok i öronen gör mig sugen att komma ut. När läste jag en bok senast??! Vilken möjlighet.

Är det någon gång under året när man verkligen behöver göra vad man kan för energinivån så är det när det börjar bli mörkare ute. Då gör träningen den stora skillnaden för att känna sig piggare. Den tanken kan göra att man ibland tar sig iväg fast lusten egentligen inte finns.

Kör ett kort pass! De dagar när det känns extra motigt, välj ett kortare pass. Spring 2 varv runt kvarteret, riv av 10 min styrkeövningar i vardagsrummet. Den bästa träningen är den som blir av! Och kanske blir du kanske sugen på mer när du väl är igång…

Kom igen, nu peppar vi varandra och man ångrar aldrig ett träningspass!

0 0 Röster
Inläggsbetyg
löpning, motivation, träning, träningsglädje
Föregående inlägg
Höstlovs aktivitet; Naturbingo
Nästa inlägg
Utomhusaktiviteter för mörka kvällar
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x