Julig äppelpaj på stekhäll

Vi vill slå ett slag för att ta med sig julmyset och familjen ut i naturen. Här är en julig äppelpaj som passar perfekt för utomhusjulmyset men den går givetvis lika bra att göra året runt. Så låt dig inspireras, ta med familjen ut och testa detta smaskiga receptet. Det kommer garanterat att bli succé.

Äppelpaj med smak av pepparkaka, ja du hör det kan ju inte bli annat än gott.

”Mmm! Det här är det godaste vi har ätit utomhus!”

utbrast Hilding och de andra barnen höll med.

Det må se enkelt ut men det är faktiskt riktigt gott. Allt kan förberedas hemma, och sedan är det bara att värma på blandningen på stekhällen och servera med vaniljsås.

Recept på julig äppelpaj

Nedanstående recept räcker till ca 5 personer.

  • 150 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 3 äpplen
  • 8 stora pepparkakshjärtan
  • Vaniljsås

Gör såhär

Skär äpplena i bitar och lägg i en burk. Blanda också ner övriga ingredienser (förutom vaniljsåsen), pepparkakorna smulas bara ner genom att dela dem med händerna. Sätt på ett lock och ta med burken ut. Väl ute är det bara att hälla ut innehållet på en varm stekhäll.

Rör om i blandningen och var noga så att det inte bränner fast. När äpplena blivit mjuka och blandningen gått ihop är det klart att servera. Vi stannade till vid matbutiken och köpte med oss en vaniljsås i tetra att toppa med.

Riktigt gott! Helt klart över förväntan. Denna äppelpaj kommer vi garanterat att göra många gånger till.

Saffranskrabbelurer

En annan favorit såhär runt jul är att stekta saffranskrabbelurer. Superenkelt att göra men otroligt gott.


5 3 Röster
Inläggsbetyg
äppelpaj, friluftsliv, recept, stekhäll, utemat
Föregående inlägg
Silva Free – en pannlampa för alla din äventyr och aktiviteter
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x