Att landa i någon form av vardag

Tänk vilken lyx att få åka bort till sommaren andra sidan jorden och lämna VABuari, trötthet, gnälliga barn och alla vardagsmåsten kvar hemma i Sverige. Livet här borta är som en dröm! Eller vänta nu… jo visst är det lite som en dröm att ha möjlighet att vara tillsammans i Australien hela familjen under 2 månader men nog har vi så sakteliga börjat landa i någon form av vardag. Vardagens måsten gör sig påminda även här, laga mat, städa, tvätta, handla. Vi har även haft en omgång av någon otäck kräksjuka hela familjen, lagom roligt i hög luftfuktighet och värme, men nu är vi tack och lov pigga igen. Barnen har på flera sätt haft en tuffare omställning än vi vuxna vilket resulterat i stökig nattsömn, övertrötthet, sviktande humör, utbrott över ingenting. Lite som sommarsemestern när man gått och längtat att få vara lediga tillsammans, och sedan ganska snart inser att semester med tre småbarn inte riktigt är den semester som går under temat att njuta av lugn och ro. På många sätt finns utmaningar i att få familje ruljansen att fungera på ett helt annat sätt än hemma, där det rullar på i invanda mönster och trygghet på ett annat sätt. Men med det sagt så vill jag poängtera att många delar ändå är som en dröm.

Här följer vår dag i bilder och lite korta kommentarer.

Den började i en kaosig frukost med skrik, gråt och tandagnisslan. Men tillslut var de flesta i alla fall någorlunda mätta och belåtna. Jag och Stina ägnade förmiddagen åt att åka till det stora köpcentret här i närheten för att gå på matbutiken. (Att åka hela familjen är som en prövning i sig, och med tanke på dagsformen var det INTE aktuellt 🙂 )

Vi hittade kalashyllan och har handlat lite inför Christians födelsedag till helgen.

Tillsammans med barnen är det en halvtimmas promenad till matbutiken så då är det ganska skönt att ta bussen hem med alla matkassar.

Efter att ha landat hemma igen och ätit lite lunch, nådde syskonosämjan nya höjder och med en hög luftfuktighet och luften sm stod precis still, kändes tillvaron outhärdlig annat än nere vid stranden. Vi packade snabbt ihop och tog oss ner till Freshwater Beach. Här var det betydligare lugnare med både folk och vågor idag jämfört med igår. Perfekt! Och så skönt med ett dopp och vinden i håret!

Efter bad och lek i sanden tog vi oss mot klipporna på ena änden av stranden för att komma undan lite från all sand när det var dags att äta. Vår 6-åring är just nu hungrig konstant, och äter nästan som vuxna. Hilding däremot är tveksam till det mesta och tycker att det inte smakar som hemma… Nils verkar ha lite ont i halsen och är inte sugen på så mycket alls.

Trots att det idag känns som barnen varit mer i luven på varandra än någonting annat så hoppar mammahjärtat ett extra slag när man får se hur de plötsligt ändå tar hand om varandra.

Efter maten tog vi oss upp på en höjd för att få fin utsikt över stranden.

Stina rädd för att gå för nära kanten där det stupade långt nedåt och Hilding skuttande hit och dit sin egna lilla obekymrade bubbla. Våra två stora är på många sätt så olika i sina personligheter, detta ett tydligt exempel på detta. Stina mer allvarsam och lillgammal, Hilding mer lättsam och funderar inte så mycket.

Resten av eftermiddagen lekte barnen hur bra som helst tillsammans nere vi klipporna på stranden. Så underbart att se, frisk luft gör susen för både stora och små som behöver utrymme och ro i kropp och sinne.

Innan det var dags att gå hem mötte Ina och Daniel upp oss efter att de slutat jobben. Det blev ett kvällsdopp innan det var dags att gå hemåt och lägga sig. Nils var helslut och somnade gott i vagnen på vägen hem. Imorgon väntar ett besök på SEA LIFE Sydney Aquarium, något barnen ser mycket fram emot!

0 0 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
Små tips i småbarns vardagen
Nästa inlägg
SEA LIFE Sydney Aquarium
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x