Sportlovshelg på hemmaplan

längdskidor med barn

Vi avslutade sportlovet på hemmaplan. Efter en hektisk period med mycket besök och Nils som haft hög feber och varit riktigt skruttig behövdes en lugn hemmahelg med frisk luft men utan större äventyr.

För oss är det bästa sättet att umgås som familj att vara ute. Då finns få störande moment och vi upplever att det som förälder är det lättare att vara i nuet och ägna barnen full uppmärksamhet. Och en stor fördel som vi verkligen behövde dra nytta av denna helg, barnen håller bättre sams när de leker utomhus.

isbjörn
Somliga har tungan utanför munnen så snart kroppen ska koordineras på ett eller annat sätt…

Till våra stora lycka snöade det några centimeter under början av veckan och under hela fredagen seglade det stora flingor ner mot marken. Äntligen fick vi vintern tillbaka! Snön hade töat oroväckande fort och vi var rädda att vi skulle snuvas på årets vårvinter. Men nu har vi ett riktigt vinterlandskap där snön ligger tjock på granarna. Så otroligt vackert.

Lördagen bjöd på strålande solsken och så snart vi kom upp ur sängen längtade vi ut! Inte bara för att vädret visade sig från sin bästa sida, 2 dm nysnö, några få minusgrader och solsken utan framförallt eftersom vi allihop behövde komma ut och bättra på humöret. Efter vad som varit den gnälligaste och suraste morgonen på länge kom vi till slut iväg till slalombacken (med två av tre barn gallskrikande i bilen) Den korta bilresan på tre minuter till backen och när vi kom ut på parkeringen var det som om världens sämsta morgon var som bortglömd. Sicken tur!!

sportlov
Barnen var på väg upp med liften innan vi andra knappt hunnit från parkeringen

Vilken lördag förmiddag vi fick! Man njuter aldrig så mycket som av vårens första solstrålar och jag tror att jag njuter mer och mer för varje år som går. Så otroligt skönt att låta solens strålar värma i ansiktet. Som ett lyckopiller.

slalom med små barn
Nils har bra balans och börjar få kläm på hur han ska göra för att svänga dit han vill.

Vi slås om och om igen hur mycket vi uppskattar att ha en skidbacke på hemmaplan. Det är verkligen ingen stor anläggning, men perfekt för oss med små barn. Vi kan åka en kort stund och om orken tryter är det bara att åka hem. Nästan alltid finns det kompisar till barnen att åka tillsammans med, så uppskattat och perfekt för dem att utmana sig lite extra.

slalom
Här uppifrån kan vi se hem till vårt hus.

Efter lunch försvann solen bakom en molnbank och vi drog oss hemåt för att spara på lite krafterna och för att ladda om för semifinal. Edsbyns bandylag spelade på hemmaplan och Christian och Stina gick på match medan Elin och grabbarna stannade hemma och tog det lugnt. Skönt med en ledig helg att faktiskt ha möjlighet att ta sig tiden att lägga ett pussel eller spela ett spel och ägna barnet sin fulla uppmärksamhet.

På eftermiddagen hade vi besök av Christians bror och flickvän. Vi lagade mat tillsammans och tog kvällen med ett lugn. Lagom till barnen hade lagt sig, popcornen var poppade och rumporna landat i TV-soffan, stack Elin ut och sprang en sväng. Ibland gäller det verkligen att bestämma sig för att få träningen i småbarns vardagen att bli av. Det kändes minst sagt motigt att ge sig ut, men så skönt när det är gjort!

vinter

Vi startade söndagen med en långfrukost, bakade scones och njöt lite extra av att ta det lite lugnt. Besöket övernattade och vi passade på att umgås och bara vara. Även söndagen bjöd på finväder och då går det ju bara inte att vara inomhus. Vi bestämde oss för att göra en längdskidtur allihop tillsammans.

sportlov
Familjebilder när de är som bäst!

Det hör inte till vanligheten att vi har någon som kan hjälpa oss ta en familjebild, så när sällskapet erbjuder sig att ta en bild gäller det att passa på! Och visst är det såhär alla familjebilder borde vara, eller såhär det allt som oftast ser ut. Alla åt olika håll! Och visst är det ändå ganska charmigt. Lägg märke till Stinas lappkast in action, skidskolan lär ut imponerande skills.

thule
Eftermiddagsljuset en vårvinterdag i mars

Vi vinkade av besöket och gjorde tidig kväll. Christian gav sig ut på en löprunda medan övriga bakade barnen favoritbröd. Efter en lugn helg med mycket tid utomhus är vi nu redo för en ny vardagsvecka.

5 1 Röst
Inläggsbetyg
aktiva barn, edsbybacken, friluftsbarn, längdskidor med barn, njutomhus, rörelseglädje, skidåkning, skidåkning med barn, slalom, sportlov, utomhus, utpåtur, vinter
Föregående inlägg
Lofsdalen
Nästa inlägg
Boktips! Stora boken om barn och mat
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x