Tarzanbanans äventyrsstig i Alfta

I Alfta finns den beryktade Tarzanbanan som har blivit ett väldigt populärt utflyktsmål för barnfamiljer. Tarzanbanan är en rolig äventyrsstig och hinderbana med spännande utmaningar, klätter- och kryphinder av varierande karaktär och svårighetsgrad. Så följ med oss på äventyr i Hälsinglands djungel.

Ett populärt utflyktsmål

Det var under sommaren 2020 som Tarzanbanan öppnade. Den blev snabbt omtalad, ryktet spred sig och äventyrsstigen blev ett mycket populärt utflyktsmål för barnfamiljer. Bakom banan står Alfta ÖSA OK som också driver Alfta Camping. Eftersom Tarzanbanan blev så populär så har man till denna sommar utökat banan med fler hinder.

Det är gratis att gå banan som dessutom alltid är öppen.  Banan passar framförallt barn i åldern 3-8 år, men eftersom banan har hinder av varierande svårighetsgrad så uppskattades den även mycket av vår 10-åring.

In i djungeln

Direkt efter man passerar under startskylten så känns det som att man vandrar in i en djungel. Stigen slingrar sig fram mellan snårig skog, över stenar och upp för branta sluttningar.

Längs med stigen finns det sedan flera hinder och utmaningar som ska passeras. Hindren utmanar balansen och smidigheten och här gäller det att ha tungan rätt i mun så man inte blir biten av någon spindel eller krokodil eller trampar snett på minfältet.

Efter banan finns det bl.a. en ninjabana där man ska ta sig fram med hjälp av armstyrka, en slackline (balansrep), en kryptunnel, klätternät, balanshinder, däckhinder, klätterhinder m.m.

Efter stigen finns även dödskallegrottan, den modiga kanske vågar sig in annars får man snabbt klättra vidare.

Tarzanbanan fick högsta betyg

Barnen uppskattade Tarzanbanan mycket och gick den totalt 6 gånger, så det blir säkert fler besök hit under sommaren. Vi rekommenderar också dig som har vägarna förbi Hälsingland och Alfta i sommar att stanna till och göra ett besök vid Tarzanbanan.

Ta dig ett dopp efter djungeläventyret

Efter utmanande djungeläventyr passar det ju bra att ta sig ett dopp i Hälsinglands egna Amazonflod (Voxnan). Bara ett par hundra meter från Tarzanbanan ligger nämligen Kvarnsveden som är en härlig och populär badplats i älven Voxnan. Här finns det även bl.a. en fin lekplats för barnen och beachvolleyplan. Det går även att bada i de forsar och små vattenfall som också ligger precis i närheten av Tarzanbanan. Fråga personalen vid campingen om du är osäker hur du ska gå så hjälper de säker till.

Hitta till Tarzanbanan

För att komma till Tarzanbanan så ska du ta dig till Forsparken och Alfta Camping som ligger i centrala Alfta. I skogen bakom receptionen på campingen hittar du sedan starten för Tarzanbanan.  

4.6 5 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
Funäsfjällen med familjen
Nästa inlägg
Navigera i skogen
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Kommentarer
äldsta
senaste poppuläraste
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
Stefan karlsson
Stefan karlsson
3 år sedan

Verkar intressant för våra barnbarn

Christian Olars
Admin
2 år sedan

Ja vi tror också att alla barn gillar äventyrsbanor som denna!

2
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x