Blog

Två dagar på Freshwater Beach

Huset där vi bor ligger i Freshwater och den närmaste stranden heter Freshwater Beach. Stranden är inte så stor och ligger belägen mitt emellan Curl Curl Beach och Manly Beach. Stranden är en bra familjestrand men också en populär strand för surfare (som de flesta andra ständer verkar vara).

Tanken var att vi igår skulle ha besökt Manly Beach men då vädret inte var så bra på morgonen och barnens ben var lite trötta så valde vi istället att gå till den närmaste stranden. När vi först kom dit så var det mulet och det började ganska snart att regna, vi funderade på om vi skulle vända och gå hem igen men beslutade oss för att stanna och efter ett tag var solen framme och vi fick några härliga timmar på stranden. Det var ganska stora vågor och kraftiga strömmar så barnen badade lite försiktigt men Christian simmade ut bland vågorna och blev som ett litet barn på nytt. Det var också spännande att titta på alla duktiga vågsurfare som finns här, det är fascinerande att se både barn och pensionärer och alla däremellan komma till stränderna med sina surfbrädor under armen. Man kan inte låta bli att önska att man kunde surfa och kunde glida fram bland vågornas brus. Förhoppningsvis blir det något försök att surfa innan vår tid här i Australien är förbi.

Det är också fascinerande med de tydliga indelningar och regler som finns för var man får surfa och var man ska bada för att undvika olyckor, dessa områden är tydligt uppmärkta med flaggor och skyltar. Sedan finns det strandvakter som håller koll att dessa regler följs och som också larmar om det kommer hajar i närheten av stranden. Det känns skönt så att det finns regler man inte får en surfare på sig.

Efter några timmar ansåg att våra vinterbleka kroppar hade fått tillräckligt med sol för dagen. Sedan tog vi vår packåsna (vår Thule chariotvagn som vi använder till att transportera inte bara trötta barn utan också alla saker som vi har med oss till stranden) och började promenaden hem igen.

Väl hemma så blev det lite barbecue party i trädgården tillsammans med Christians syster Katarina och hennes sambo Daniel. Det är så otroligt skönt att kunna sitta ute och äta och man inser då att man faktiskt saknar det hemma under vinterhalvåret. Efter vi ätit avslutades dagen med en omgång Finska (ett spel som påminner lite om kubb).

Idag bestämde vi oss för att återvända till Freshwater Beach. Det var en underbar och solig dag och både Stina och Hilding vågade sig lite längre ut bland vågorna tillsammans med Christian. När vi hade badat och lekt i några timmar beslutade vi oss för att ta vägen förbi Curl Curl Beach hem. Det var en spännande väg tyckte barnen då det fanns klippor att klättra på med grottor i. Men värmen gjorde att små ben blev trötta och väl framme vid Curl Curl Beach fick vi fylla på med lite glass före vi orkade den sista biten upp till huset igen.

Vi märker att vi är ovana vid solen och värmen och blir väldigt trötta efter några timmar ute i solen. Då är det skönt att komma hem och vila lite i skuggan, fylla på lite med mat och bara ta det lugnt resten av dagen.

I morgon tisdag blir det nog en lugn dag och på onsdag planerar vi ett besök på Taronga Zoo vilket barnen har sett fram mycket emot.

0 0 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
Dagens utflykt gick till Dee Why Beach
Nästa inlägg
Dagsutflykt till Taronga Zoo
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x